• Erzurum0 °C
  • Erzincan6 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkeş, vefatının 22. yıldönümünde Mevlid programıyla anıldı
05 Nisan 2019 Cuma 10:08

Türkeş, vefatının 22. yıldönümünde Mevlid programıyla anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 22. Yıl dönümü münasebeti ile Lalapaşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Erzurum Seçimleri/ Mevlid-i Şerif, MHP İl Başkanı Naim Karataş’ın yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, MHP ilçe Başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş' in vefatının 22. yıl dönümü münasebeti dolayısıyla yaptığı açıklamada, hakka yürüyüşünün 22. yılında, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i dualarla, özlemle andıklarını, rahmet, minnet ve Fatihalarla yad ettiklerini belirtti. 
Karataş, “Merhum Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş, seksen yıllık ömrü boyunca hayatını ülkesine, milletinin bekasına ve devamlılığına adayan örnek bir dava adamıdır. O büyük dava ve devlet adamının aramızdan ayrılışının 22. yıl dönümünde bizlere bırakmış olduğu emanetlerin anlam ve önemini bu vesileyle bir kez daha idrak ediyoruz. Milliyetçi hareketin kurucu lideri ve büyük Türk Milliyetçisi Alparslan Türkeş, inanç, bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip olan değerli bir şahsiyet olarak tehlikelere ve tüm zorluklara karşı cesaretle göğüs germiş ve ömrü boyunca yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı Türk-İslam davası uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettirmiştir. 
Cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş, hayatı boyunca Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzuru için Türk milleti ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Ülkemizin gerilim yüklü, çekişme ve çatışma dolu yıllarında istikrar numunesi olmayı başaran nadir şahsiyetlerden biriydi. 
Merhum başbuğumuz, bir kişiden başlayarak, günden güne büyüyen ülkü davasının gönüllere ve milli vicdanlara mal olacağını ispatlamış, büyük ve dengesiz adımlar yerine, küçük ve sabırlı adımlarla uzun yolları kat etmenin tılsımını ispatlamıştır. Merhum Başbuğumuzun kabrinin nur, ruhunun şad, mekanının cennet olmasını Yüce Allah ’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim