• Erzurum12 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ‘Adalet Yürüyüşü’ ile dünyanın gündemine oturdu
16 Haziran 2017 Cuma 12:31

Türkiye ‘Adalet Yürüyüşü’ ile dünyanın gündemine oturdu

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' bügün ikinci gününe girerken, Türkiye, dünyanın gündemine oturdu.

Erzurum Seçimleri- AFP, Reuters ve Associated Press gibi uluslararası haber ajansları gelişmeleri abonelerine servis ederken, uluslararası medyanın dikkati Türkiye’ye çevrilmiş durumda.

İngiliz Guardian gazetesi İstanbul muhabiri Kareem Shaheen imzasını taşıyan haberinde, yüzlerce protestocunun ‘adalet’ yazılı dövizlerle İstanbul’a doğru yürümeye başladığını yazdı.

Guardian, Berberoğlu’nun tutuklanmasına atıf yaparak, geçen yıl dokunulmazlıkların kaldırılmasından bu yana ilk kez bir CHP milletvekilinin cezaya çarptırıldığını aktardı.

İngilizlerin en saygın gazetelerinden Guardian, muhaliflerin ve insan hakları aktivistlerinin uzun süredir, darbeyi takiben girişilen önlemlerin faillerin ötesine geçerek, muhalifleri hedef almaya başladığını söylediğine de değindi.

FOTO: REUTERS
 

FOTO: REUTERS

EURONEWS’TEN KUTLU YÜRÜYÜŞ VURGUSU

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Türkçe dahil 10 dilde yayın yapan Euronews yayın kuruluşu da gelişmelere geniş yer verdi. Türkiye’nin iki büyük şehri Ankara ve İstanbul’da binlerce insanın sokaklara döküldüğünü aktaran Euronews, Kılıçdaroğlu’nun şu sözlerini alıntıladı:

“Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için birlikte mücadele etmeliyiz. Yürüyüşümüzün hiçbir siyasi partiyle ilgisi yoktur, bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür.”

FOTO: REUTERS
 

FOTO: REUTERS

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times da Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü okuyucularına duyurdu. Gazete, yürüyüşün Türkiye’de bir dönüm noktası olduğunu yazarken şu ifadelere yer verdi:

“Genellikle çok çekingen olmakla suçlanan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü, Türkiye’deki parçalanmış muhalefet hareketinden rahatsız olanlar tarafından bir strateji değişikliği olarak memnuniyetle karşılandı”.

AJANSLAR TÜM DÜNYAYA DUYURDU

Fransız AFP haber ajansı ilk gün geçtiği habeirnde “Türkiye'nin anamuhalefet partisi destekçileri, Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara sokaklarına çıktı” yazdı. AFP Kılıçdaroğlu'nun “Ödenecek bir bedel varsa, bunu ödeyecek ilk kişi ben olacağım” açıklamasına da haberinde yer verdi.

İngiliz Reuters haber ajansı ise gelişmeleri “Türkiye'nin iki büyük şehrinde binlerce insan, muhalefet milletvekilinin casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara döküldü” yazdı. Reuters, Enis Berberoğlu'nun 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından başlayan baskılarda tutuklanan ilk CHP milletvekili olduğunu hatırlattı.

Öte yandan, İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik gibi yayın kuruluşlarının Türkçe masaları bugün yaşanan gelişmeleri takipçilerine anbean duyuruyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim