• Erzurum23 °C
  • Erzincan27 °C
  • Ağrı24 °C
  • Ankara28 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UÇAR NÖBETİ DEVRALDI
05 Nisan 2019 Cuma 01:15

UÇAR NÖBETİ DEVRALDI

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilerek mazbatasını alan Dr. Mahmut Uçar, görevi Ali Korkut’tan devraldı. Uçar’ın devir teslim töreninde mini bir koltuk krizi yaşandı.

Erzurum Seçimleri - Yakutiye İlçe Belediye Başkanı seçilen Dr. Mahmut Uçar, ilçeye 10 yıl hizmet veren Ali Korkut’tan görevi devraldı. Başkanlık makamında düzenlenen devir teslim törenine AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aziziye Belediye Bakanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Temiz, belediye personeli ve çok sayıda partili katıldı.

Küçük koltuk krizi

Devir teslim töreninde mini bir koltuk krizi yaşandı. Yakutiye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ali Korkut, yeni başkan Dr. Mahmut Uçar’ı yanına davet etti. Ancak o sırada personelin getirdiği sandalye makam koltuğuna uygun olmadı. Daha sonra, makama uygun bir ofis koltuğu getirilerek koltuk krizi kısa sürede çözüldü.

“22 milyonla devraldık, 166 milyonla devrediyoruz”

10 yıl süre boyunca Yakutiye ilçesine başkanlık eden Ali Korkut, ilçenin eski ve büyük olması sebebiyle sıkıntılarının olduğunu söyledi. Grev süresi içerisinde kentsel dönüşüm, tarihi eserlerin etrafının açılması, yeni yoların istimlak edilerek açılması, yeşil alanlar ve meydan düzenlenmeleri ile hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Korkut, “36 tane de köyümüzün iç yol asfaltlarını dahi yaptık. Ufak tefek küçük aksaklıklar vardır, onlarında bu dönem tamamlanacağına inanıyorum. Devraldığım zaman 22 milyon bütçe ile devraldık. 2018 yılı itibarı ile devredeceğimiz bütçe 166 milyon lira civarında. Türkiye’de ilk defa SSK ve maliye borcunu ödeyen bir belediyeyiz. Her ay yüzde 40 civarında belediyelerden bir kesinti olur. O kesinti ortadan kalktı. İnşallah bundan sonra beş yıl içinde bu bütçeler daha iyi noktalara gelir. Belediye dediğiniz zaman eğer bütçeler alt sınırlardaysa hizmet noktasında da ciddi faaliyetler yapılması mümkün değil. Şeref ve onurla aldığım bu görevi, şeref ve onurla değerli kardeşime taktim edeceğiz. Bu süreç içerisinde sürekli yanımda olan eşime kardeşlerime çocuklarıma bütün destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“Emanetleri emanetimizdir”

Görevi devralan Mahmut Uçar ise zorlu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti. Seçmenin verdiği emaneti koruyacağını belirten Başkan Uçar, “Kadirşinas hemşehrilerimin şunu bilmesini istiyorum ki emanetleri emanetimizdir. Bu emaneti korumak, güzelleştirmek ve daha ileriye götürmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağımızdan şüpheleri olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere yol haritası olarak koymuş olduğu gönül belediyeciliğini Yakutiye İlçesi’nin her metrekaresinde kendilerine hissettirmeye çalışacağımızdan emin olsunlar. Yeşil alanlarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, gençlik ve kadın sosyal tesisleriyle, engelli düzenlemeleriyle daha erişilebilir, daha çok nefes alan, daha sağlıklı, daha temiz, daha yaşanabilir ve bunlarla birlikte yatayda büyüyen modern yapılaşmasının yanı sıra tarihi ve kültürel kodlarını daha fazla ön plana çıkaracağımız yeni bir Yakutiye’yi Allah’ın izniyle birlikte inşa ve ihya edeceğiz.

Yaklaşık 10 yıldır Yakutiye bölgesine güzel hizmetlerde bulunmuş ilçemize kalıcı ve kıymetli değerler bırakmış olan Sayın Ali Korkut başkanımıza yapmış olduğu tüm bu güzel hizmetler için şahsım, burada bulunan hazirun ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte mutlu huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 10 yıllık başkan Ali Korkut makamını Dr. Mahmut Uçar’a devretti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim