• Erzurum15 °C
  • Erzincan20 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
''2 Bakan Erdoğan'a aday olmak istemediğini iletti''
07 Nisan 2023 Cuma 17:07

''2 Bakan Erdoğan'a aday olmak istemediğini iletti''

AK Parti'nin milletvekili aday listesi çalışmaları tüm hızıyla sürerken kabinedeki 2 bakanın Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'a aday olmak istemediklerini ilettikleri iddia edildi.

Erzurum Seçimleri/ Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın milletvekili listelerinde yer almak istemediklerini bildirdiği öne sürüldü. Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Bakan Varank Bursa'dan, Bakan Soylu İstanbul 2'nci bölgeden, Gen Bşk Vekili N. Kurtulmuş ve Bakan Mehmet Muş 3'üncü bölgeden aday oluyor" dedi.

 

 

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın milletvekili listelerinde yer almak istemediklerini bildirdiklerini yazdı.


 

 

Işık, sosyal medya hesabı Twitter'dan AK Parti kulislerindeki bir bilgiyi paylaştı.

Mehmet Nuri Ersoy ve Fahrettin Koca'nın milletvekili listelerinde yer almak istemediklerini bildirdiğini aktaran Işık, şunları söyledi: "Son dakikaya kadar her şey değişebilir ama şu an için planlanan: Bakan Varank Bursa'dan, Bakan Soylu İstanbul 2'nci bölgeden, Gen Bşk Vekili N. Kurtulmuş ve Bakan Mehmet Muş 3'üncü bölgeden aday oluyor."

 

 

 

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı ortak yayında milletvekili listeleri hakkında konuşmuştu. Erdoğan, şunları söylemişti:

"Bu hafta sonuna kadar her şey olabilir. Hafta sonuna kadar kesinleştireceğiz. Önümüzdeki hafta içinde törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını ve listeyi vereceğiz. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmayı devam ettiriyoruz. Benim düşüncem daha çok bakan arkadaşlarımızı büyükşehirlerde değerlendiriyorum. Partimiz, teveccühün yüksek olduğu aday adaylığı süreci yaşadı. 6 bin üzerinde başvuru aldık. Birçok isim üzerinde çalışıyoruz. Sürpriz isimlerimiz de olacak. Yazar, çizer ve entellektüel isimler var. Kabine ve üst yönetimini de çalışmaya başladık."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim