• Erzurum4 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adalet Bakanı Gül, AK Parti Erzurum İl Teşkilatında Konuştu
09 Aralık 2017 Cumartesi 16:01

Adalet Bakanı Gül, AK Parti Erzurum İl Teşkilatında Konuştu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Erzurum’da verilen kararın Yargıtay tarafından ilk onaylanıp, kesinleşen karar olduğunu ifade ederek, “At iziyle it izi birbirinden ayırılarak yargı yapılmaktadır

Erzurum Seçimleri- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Erzurum'da verilen kararın Yargıtaytarafından ilk onaylanıp, kesinleşen karar olduğunu ifade ederek, "At iziyle it izi birbirinden ayırılarak yargı yapılmaktadır. Bizlerin çizgisi hukuk, adalet, hakkaniyettir. Pusulamız hakkaniyettir, vicdandır. Türk yargısı da bu kapsamda yargılamaktadır" dedi.

Erzurum'da düzenlenen "Terör Suçları Değerlendirme" toplantısının ardından AK Parti İl Binasını ziyaret eden Bakan Gül, burada açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sarıkamış destanının yıldönümünü yaşayacağız yakın bir tarihte. Bu topraklar atalarımızın, şehitlerimizin kanıyla emanet edilmiş topraklardır. Bu topraklarda ameliyat yapılmasına, operasyon yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bunun da mücadelesini veren bunun da siyasi teminatının adı AK Partidir. Bu mücadelenin liderinin adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu kahraman milletin adı da Türk milletidir. İnşallah hiçbir zaman kıyamete kadar Türkiye üzerine, bu topraklar üzerine kim ne oyun düşünürse düşünsün bayrağımız asla inmeyecektir, ezanımız asla susmayacaktır. ve bunun mücadelesini de verdik, veriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz gereken dersi vermiştir. Hainleri Türk adaleti yargılamaya başlamıştır. Erzurum'da da mahkemenin vermiş olduğu bir karar Yargıtay'da da onandı. İlk kesinleşen darbeye karşı Yargıtay'da onaylanan karar Erzurum'da verilen bir darbe kararıdır. ve bu da kesinleşmiştir. Bizler çizgimizi hukuk, adaleti hakkaniyet. Pusulamız hakkaniyettir, vicdandır. Türk yargısı da bu kapsamda yargılamaktadır. Darbeye karışan tek tek Türk adaleti önünde hesap verecektir. Elbette sapla saman ayrılarak, at iziyle it izi birbirinden ayrılarak yargı yapılmaktadır" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim