• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı12 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti'de anket süreci başladı! Erzurum'dan 4 isim yer aldı
01 Aralık 2023 Cuma 12:34

AK Parti'de anket süreci başladı! Erzurum'dan 4 isim yer aldı

AK Parti aday belirleme sürecinde temayül yoklamasının ardından sürecin ikinci aşamasına geçti. Şehirlerde seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket süreci başladı. Erzurum'da 4 isim ankette yer alıyor.

Erzurum Seçimleri/ AK Parti, temayül yoklamasının ardından aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçti. Şehirlerin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimleri için anket süreci başladı.

Aday belirleme süreci için isimli anketlere başlayan AK Parti'de belediyeler de anket yaptırıyor. Temayül yoklamasında çıkan isimler ile oylamada bulunmayıp şehrin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket yapılacak.

Belediyelerin nüfus yoğunluğu ve büyüklüğüne göre belirlenen sayıda aday adayı isimler Başkan Erdoğan'a iletilecek. Anketlerde başta büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra belde belediyeleri de dahil yerel seçimlerde kimin aday gösterilmesi gerektiği seçmene soruluyor.

Ar-Ge başkanlığının isim bazlı anketlerine ek olarak büyükşehir belediye başkanları da isim önerilmesi için anket çalışması yapıyor. Bu kapsamda ilçe belediye başkan adayları için belediyelerin yaptıracağı anket çalışması 5 Ocak'a kadar sürecek.

Bu anketlerde temayül yoklamalarında ismi olan aday adaylarıyla birlikte şehrin sosyolojik ve seçmen davranışlarına göre önde gelen isimleri aday olmak istiyorsa onlar da yer alıyor.

SONUÇLAR ERDOĞAN'A SUNULACAK

Belediye başkanlıklarının yaptırdıkları anketlerde mayıs seçim sonuçlarına bakılarak seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek. Nüfus yoğunluğuna göre aday adayı sunulacak.

Nüfusu az olan belediyeler için 2 aday önerilirken, nüfus yoğunluğu fazla olan belediyeler için en fazla 4 aday adayının ismi yer alacak. Çıkan sonuçlar bir rapor halinde Başkan Erdoğan'a sunulacak.

SABAK

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI İÇİN 4 İSİM

Erzurum'da Ak partiden aday adayı olan veya parti tarafından seçilen isimler belli oldu.

1- Ahmet Küçükler (Eski Büyükşehir Belediye başkanı)

2- Mahmut Uçar(yakutiye Belediye Başkanı)

3- Ahmet Ağırman (bürokrat)

4- Mehmet Sekmen (Büyükşehir Belediye Başkanı) 

Kaynak: AK Parti'de anket süreci başladı! Erzurum'dan 4 isim yer aldı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim