• Erzurum12 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan'dan affını isteyen 3 bakan kim?
31 Mart 2023 Cuma 16:30

Erdoğan'dan affını isteyen 3 bakan kim?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gidilirken partilerde milletvekili listelerin hazırlanmasıyla ilgili yoğun mesai başladı. AKP'de milletvekili olacak bakanlar üzerinden bir kulis bilgisi aktarıldı.

Erzurum Seçimleri/ Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gidilirken partilerde milletvekili listelerin hazırlanmasıyla ilgili yoğun bir mesai başladı.

Aytunç Erkin, Sözcü'deki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç bakanın affını istediğine dair kulis bilgisinin dolaştığını aktardı.

"Affını isteyen üç bakan... " başlık yazısında milletvekili olacak bakanların gündeme gelmesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üç bakan arasındaki kulis bilgisini aktaran Erkin, yazısında, "6 Mart akşamı Bakanlar Kurulu toplandı ve Erdoğan bakanlara dedi ki: “Herkesi milletvekili adayı olarak görmek istiyorum. Buna itirazı olan var mı?” Toplantıda üç isim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un Erdoğan'dan aflarını istedikleri öne sürüldü. Ancak şu cümleyi de eklediler: “Görev verirseniz kabul ederiz.” Ancak… “Af” istendi" diye ifade etti.

İşte Aytunç Erkin'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Sandığın kurulduğu güne kadar böyle devam edecek… Kulisler, görüşmeler, kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalar. Dananın kuyruğu da partilerin milletvekili aday listelerini 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği gün kopacak! Son günlerin esas konusu CHP- Memleket Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu- Muharrem İnce görüşmesi ve nasıl bir sonuç çıkacağı. Önce Ankara'nın konuştuğu bir kulisle başlayalım:

22 Mart akşamı… Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı NTV-Star yayınında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ve kabinedeki 17 bakanın milletvekilli adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, AKP'deki 3 dönem kuralına ilişkin ise, “Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor ve tabii ki gençleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Peki bu karar yani 17 bakanın milletvekili adayı olacağı kararı
nasıl alındı? İddialara geçelim:

6 Mart akşamı Bakanlar Kurulu toplandı ve Erdoğan bakanlara dedi ki: “Herkesi milletvekili adayı olarak görmek istiyorum. Buna itirazı olan var mı?” Toplantıda üç isim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un Erdoğan'dan aflarını istedikleri öne sürüldü. Ancak şu cümleyi de eklediler: “Görev verirseniz kabul ederiz.” Ancak… “Af” istendi. Erdoğan ise 22 Mart'ta, 17 bakanın da vekil olacağını açıkladı ve “affa” sıcak bakmadı."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim