• Erzurum11 °C
  • Erzincan16 °C
  • Ağrı12 °C
  • Ankara23 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hangi bakanlar gidici kimler geliyor?
23 Mayıs 2017 Salı 11:47

Hangi bakanlar gidici kimler geliyor?

AK Parti'de büyük değişim başladı. Erdoğan partiye dönüşünün ardından kabine revizyonu için düğmeye bastı. Bir hafta içinde bakanlar değişecek. Kulislerde 7-8 bakanın gidici olduğu konuşuluyor.

Erzurum Seçimleri/ ANKARA'da gözler Erdoğan'ın partiye dönüşü ile birlikte bakanlar kuruluna çevrildi. Büyük bir revizyon geliyor. Değişecek olan bakanların sayısı 8'i bulacak deniliyor. AK Parti'yi sallayan bomba kulisleri Abdülkadir Selvi aktardı.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin yüzde 38'inin değiştiğinin altını çizen Selvi, "Hükümette ise 7-8 bakanın değişeceği söyleniyor" bilgisini verdi. Abdulkadir Selvi'nin "Kaç bakan değişecek" başlığıyla yayımlanan bugünke yazısında şu detayları verdi;

ÇARŞAMBA OLMADI CUMA GÜNÜ...

Yeni bakanlar kimler? İşte kulislere düşen bomba isimler!

AK Parti’de genel başkan yardımcılıklarının kimlerden oluşacağı önemli ama gözler kabine değişikliğine çevrilmiş durumda. Hatta çarşamba günü yeni kabinenin açıklanması beklentisi var. Neden çarşamba günü? Çünkü Başbakan Binali Yıldırım, dün Gürcistan’a gitti, bu akşam dönüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanise çarşamba akşamı Brüksel’e hareket edecek. Bu arada kabinenin değişmesi bekleniyor. Ama bir takvim daha var. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreci uzatmak istemezse çarşamba ya da cuma günü mümkün. Ama kabine değişikliği haftaya kalabilir. Çünkü çarşamba günü hem MYK belirlenecek hem Başbakan Binali yıldırım, AK Parti grup başkanı seçilecek.

 

KİMLER BAKAN OLACAK KİMLER GİDİCİ?
Ankara’da artık kimin kabineye gireceği, kimin kabine dışı kalacağı konuşuluyor. MKYK’nın yüzde 38’i değişti. Hükümette ise 7-8 bakanın değişeceği söyleniyor. İsimler dolaşmıyor değil. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasındaki kabine listesini kimse bilmiyor. Erdoğan kabine değişikliğinde elini daha öncekilere göre daha sıkı tutuyor. Bu demektir ki önemli değişiklikler var.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim