• Erzurum20 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara24 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener deprem bölgesi Hatay'da
11 Mart 2023 Cumartesi 14:36

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener deprem bölgesi Hatay'da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay'da. İmamoğlu ve Akşener Hatay'da açıklamalarda bulunuyor.

Erzurum Seçimleri/ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, "En çok konuşulan konu 'Aman başkanım İstanbul deprem meselesi milli egemenlik sorunumuz demiştiniz. Biz sağlıklı biçimde süreci hazırlamazsak depremin İstanbul'da afetin yaratacağı tahribat milletçe bize diz çöktürebilir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren deprem konusunda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya devam ettik. Bu yaşadığımız depremlerin öncesinde aralık-ocak ayında dahi İBB'ye kentsel dönüşümü hızlandırmak adına önerilerimiz vardı. Bir tanesi de o zaman reddedildi. Bir kez daha görüşülmek üzere süreci takip ediyoruz.

Seferberlik planı açıkladık. Eylem planımızı sürdürüyoruz.

Hatay'da AFAD'ın ilk gün itibarıyla İstanbul'u Hatay'la eşleştirmesinden dolayı tüm gücümüzle diğer bölgelere katkı sunmaya gayret ettik

İlk geldiğimiz andan itibaren afet aslında üç aşamalıdır. Birincisi acil kurtarma ve sağlık. Buna yoğunlaştık. İhtiyaçlar ikinci safhaya geçti. Barınma, kent temizliği, yemek, kış şartlarıyla mücadeleydi.

Şimdi diğer bölüme doğru psikolojik destek, eğitime destek, malzeme ve işgücü desteği konusunda büyükşehir belediye başkanımız ve diğer ilçe başkanları arkadaşlarım işbirliğini yürütüyorlar. Koordinasyon başkanlığımız Hatay'da var." dedi.

Akşener iktidara yüklendi

Akşener, deprem bölgesinden iktidara yüklendi. Depremin sonuçlarının iktidarın tedbirsizliği nedeniyle büyüdüğüne dikkat çeken Akşener, şöyle konuştu:

"Çok büyük afet. Ancak iktidar eliyle bu ucube sistemin bir sonucu olarak 'asrın felaketi'ne dönüştürülmüştür. Afet Allah'tan gelmedir doğru, ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdendir. Beceriksizliğin tavan yapması, Türkiye'nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmış olması, devletin memuru devletin bürokratı olması gerekenler iktidar eliyle iktidarın il başkanı ilçe başkanı gibi çalıştırılmaya zorlanmaları sonucunda devlet dediğimi kavramın ciddiyetinin ortadan kalkması; ciddiyetin ortadan kalkmasıyla liyakatsizliğin gündemde olması nedeniyle bu deprem sonrasında yaşananların tamamen beceriksizliğin sonucu olarak ortaya çıktı.

Erdoğan ülkenin cumhurbaşkanı olarak o sabah en geç saat 8'de bütün partilerin genel başkanlarını, örneğin Çankaya'da toplayıp fikirlerimizden faydalanıp aynı zamanda desteklerimizi istemeliydi. İmkanlarımızı bir araya getirseydik bu deprem nasıl yönetilirdi, çok daha hızlı dertlerin çözümü nasıl sağlanabilirdi... Birincisi bu sistemin getirdiği sonuç olarak dediğim dedik çaldığım düdük sonucu yaşadık.

AFAD önemli kurum ama ben İçişleri Bakanlığı görevinden geliyorum. Sivil Savunma Genel Müdürlüğü vardı. 2009'da değiştirildi. Özelliği şuydu: 7 bin civarında yanlış hatırlamıyorsam memur vardı, onun her birinin eğitti sivil insanlardan oluşan 35 bin kişi vardı. İster sel ister deprem ister yangın hepsi hazır. Kimisi tornacı kimisi tıp doktoru hepsi başka meslekte Türk vatandaşı. Bütün afetler üzerinde eğitilmiş sivillerden oluşan bir sistemdi. Onun iyileştirilmesini sağlayıp AFAD'ı kurabilirdiniz.

Sarayın dışına çıkmadığınız için, sokağı bilmediğinizden ne söylenirse ona inanırsanız sonuç itibarıyla böyle beceriksizlikle karşı karşıya kalıp insanlarımız acı çeker."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim