• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara1 °C
  • İstanbul8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu'na '30 milyar dolar' yanıtı! İşte o hesap...
29 Kasım 2017 Çarşamba 15:21

Kılıçdaroğlu'na '30 milyar dolar' yanıtı! İşte o hesap...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu "Suriyeliler'e 30 milyar dolar harcadığınızı söylüyorsunuz? Bu parayı nasıl ve kim için harcadınız?" sorusuna Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ cevap verdi.

Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu "Suriyeliler'e 30 milyar dolar harcadığınızı söylüyorsunuz? Bu parayı nasıl ve kim için harcadınız?" sorusuna Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ cevap verdi. 
 
24 TV'nin canlı yayınına katılan Recep Akdağ, 30 milyar doların nasıl harcandığını kalem kalem anlattı. Kılıçdaroğlu gibi bir genel başkanın anamuhalefet partisinin başında olduğu için iktidar partisi olarak üzüntü duyduklarını belirten Akdağ, bunun ülke adına bir utanç kaynağı olduğunu, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

AB'NİN GÜNLÜK HARCAMASI İLE ÇARPINCA...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyelilere 30 milyar dolar harcandı. Bunun cevabı yok." iddialarına da yanıt veren Akdağ, Avrupalıların bir mülteciye günde 40 avro para harcandığı yönünde hesap yaptıklarını aktararak, 40 ile 3 milyon mülteci sayısının çarpılması durumunda günde harcanan paranın 120 milyon avro yaptığını vurguladı. 

"Yahu arkadaş, ülken bu kadar kendisine sığınan Suriyeli misafirler açısından bütün dünyada takdirle karşılanırken sen ne yapmaya çalışıyorsun?" diye soran Akdağ, kendisini ziyarete gelen uluslararası kuruluşların temsilcilerinin ağız birliği etmişçesine, "Dünyada mültecilere ya da geçici sığınmacılara Türkiye gibi hizmet edebilen başka hiçbir örnek yok, geçmişte de olmadı." dediklerini aktardı. 

TÜM BUNLARI ÜST ÜSTE KOYUNCA...

Recep Akdağ, Suriyelilerin Türkiye'de misafir olmaya başladığı 2011'den bugüne kadarki genel maliyet analizini de kamuoyuyla paylaştı. Akdağ, Türkiye'de 3 milyon 266 bin Suriyelinin bulunduğunu, bu insanların sağlık, ulaşım, eğitim, barınma gibi pek çok hizmet aldığını anlattı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, genel bütçeden yapılan harcamaların yanı sıra Türk Kızılayının operasyonel harcamaları, Türkiye Diyanet Vakfının yardımları, belediyelerin kampanyaları, yapılan yardımların amortisman giderleri, yatırıma dönüştürülemeyen birtakım maliyetlerin bulunduğunu da belirterek, bütün bunlar üst üste geldiğinde bir harcama miktarının ortaya çıktığına işaret etti.

O YOLDAN SURİYELİLER GEÇMİYOR MU?

Başbakan Yardımcısı Akdağ, devletin 2017 rakamlarıyla bir vatandaşı için bütçeden 6 bin 102 lira harcadığını kaydettikten sonra şöyle devam etti: "Bunun içinde eğitime, sağlığa, yola giden harcamalar var. Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu?" Suriyeliler için bütçeden 21 milyarın üzerinde para harcandığını söyleyen Akdağ ayrıca Kızılay'ın, belediyelerin, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve bireylerin tek tek yaptıkları harcamalarda olduğunu söyledi. "Harcanan para 30 milyar doları rahatlıkla geçiyor" diye konuştu.

TAM DETAYLI İNCELESEK RAKAM DAHA DA YUKARI ÇIKAR

Bunlara ek olarak şahıslar ve derneklerce de dağıtılan yardımlar da düşünüldüğünde hesap ettikleri miktarların bulunduğuna değinen Akdağ, "Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman aşağı yukarı 29 milyar dolara yakın bir rakama ulaşıyoruz. Kabaca 30 milyar dolarlık bir rakama ulaşıyoruz. Aslında bugüne kadar bunu çok daha detayıyla incelemiş olsak bu rakamların üstünü de bulabiliriz." ifadesi kullandı. 

KARDEŞİM NE YAPMAK İSTİYORSUN?

"Kılıçdaroğlu her ne kadar hesap uzmanıysa da bu hesabı her zaman şaşıyor. Böyle hesap uzmanı falan olmaz." diyen Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun sadece AFAD'ın harcamalarına baktığını, bunun sadece AFAD'ın kamplarda harcadığı paradan ibaret olmadığına değindi. Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaların ardındaki asıl niyetine bakmak gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kardeşim ne yapmak istiyorsun? Türkiye olarak, Suriye'deki mazlumlar için kapılarını açmışsın, hizmet ediyorsun, milletin hizmet ediyor. Kardeşim sen bununla iftihar etsene. Ne demek istiyorsun? Bu para harcanmadı demekle ne demek istiyorsun? Bu insanlara hizmet verilmedi mi demek istiyorsun? Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin verdiği bütün hizmetlerden rahatsız. Neden rahatsız oluyorsun?" 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim