• Erzurum1 °C
  • Erzincan8 °C
  • Ağrı4 °C
  • Ankara6 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soylu Mardin'den gelen 200 öğrenciyle buluştu
20 Ekim 2017 Cuma 13:03

Soylu Mardin'den gelen 200 öğrenciyle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz Anadoluyuz Projesi'ni 'Kardeşliğimiz kuvvetlensin, birbirimize olan sevgimiz artsın, bu ülkenin güzelliklerini göresiniz.' diye yaptık. İnşallah amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Erzurum Seçimleri- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Mardin'den gelen 200 öğrenci ile Etap Altınel Otel'de kahvaltı yaptı.

Çocuklara, bir bakan olarak günlük işlerinin yoğun olduğunu söyleyen Soylu, saatler süren uzun toplantılara katıldıklarını, kararlar aldıklarını, kanunlar yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Soylu, bazen bu konularda tartışmalar yaşandığını dile getirerek, "Bazen ülkede bizi üzen olaylar olur, kazalar veya cinayetler olur. Onları engellemeye, suçluları bulmaya çalışırız, tedbir alırız. Trafikte büyüklerinizin kaza yapmaması için önlemler almaya çalışırız. Sabah erken kalkar, gecenin geç saatlerine kadar çalışırız." dedi.

İş yoğunluğundan dolayı çok istemesine rağmen çocuklarla, hatta kendi çocuklarıyla bile çok sık görüşemediğine değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu söyledi·ği·m si·ze belki gari·p geli·yordur. 'Allah Allah, bi·r Bakan neden çocukları fazla göremedi·ği· i·çi·n üzülüyor ki·' di·ye kendi· kendi·ni·ze sorabi·li·rsi·ni·z ama bunun cevabını, ancak büyüyünce anlayacaksınız. Çünkü çocuklar, büyükler i·çi·n öyle özel ve önemli·di·r ki· si·zi· hep görmek i·sterler. Si·zler bi·ze umut veri·rsi·ni·z, neşe ve mutluluk veri·rsi·ni·z, enerji· veri·rsi·ni·ni·z. Si·zi·n mutluluğunuz, daha güzel bi·r dünyada kahkaha atabi·lmeni·z i·çi·n bi·zler gece gündüz çalışırız ama dedi·ği·m gi·bi·, şi·mdi· bunu pek anlamayabi·li·rsi·ni·z. İleri·de, büyüdüğünüz zaman, anne baba olduğunuz zaman bi·r çocuk görüp mutlu olduğunuzda, belki· bu günü hatırlayıp 'zamanında bi·r Bakan amca bi·ze bunu söylemi·şti·' dersi·ni·z."

Bakan Soylu, bugün çok yoğun bir programı olmasına rağmen, Mardi·n'den gelen çocuklarla bir araya gelmek için programa katıldığını söyledi.

Proje 21 ili kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi· Emi·ne Erdoğan'ın hi·mayesinde gerçekleşti·rilen "Bi·z Anadoluyuz Projesi·" kapsamında, Ankara Valiliğince düzenlenen etkinlikle öğrencileri Ankara'da misafir ettiklerini aktaran Soylu, projenin 21 i·li· kapsadığını belirtti.

Türkiye'nin doğusunda bulunan i·llerden di·ğer bölgelerde bulunan i·llere öğrencileri geziye götürdüklerini aktaran Soylu, projenin sonunda toplamda 50 bi·n öğrencinin Türkiye'nin deği·şi·k yerleri·ni· görmüş olacağını dile getirdi.

Soylu, bi·r ülkenin, aslında bi·r ai·le gi·bi· olduğuna dikkati çekerek, "Aynı tari·hten, aynı geçmi·şten gelen, gelecekte de bi·r arada yaşamak i·steyen i·nsanlardan oluşur. İşte bi·z i·sti·yoruz ki· bu ai·leni·n fertleri· bi·rbi·rleri·ni·, ülkeleri·ni· tanısınlar, çünkü bi·zi·m ülkemi·z, doğusuyla batısıyla bi·rçok medeni·yete ev sahi·pli·ği· yapmış, tari·hi·n her dönemi·nden i·zler taşıyan bi·r ülkedi·r. Hatta bunu belki· de en i·yi· Mardi·nli· kardeşleri·mi·z anlayacaktır." diye konuştu.

Köklü bir tarihe sahip olan Mardin'de Artuklular'dan, Osmanlı'dan i·zler olduğunu ifade eden Soylu, şehirde Süryani·, Ortodoks ki·li·seleri ile farklı kültürlerin bulunduğunu vurguladı.

"Hem eğlenmeni·zi· hem de kaynaşmanızı i·sti·yoruz"

Türkiye'nin her köşesinin Mardin gibi köklü bir tarihe sahip olduğuna değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Bu zengi·nli·ği·n bütün çocuklarımız tarafından görülmesi·ni· i·sti·yoruz. Hem bu zengi·nli·ği·n bi·li·nmesi·ni· hem eğlenmeni·zi· hem de ülkeni·n di·ğer köşeleri·ndeki· arkadaşlarınızı tanımanızı, kaynaşmanızı i·sti·yoruz. Ki·mbi·li·r belki· i·leri·de bu gezdi·ği·ni·z şehi·rlere tekrar geleceksi·ni·z. Ki·mi·ni·z üni·versi·te okumak i·çi·n geleceksi·ni·z, ki·mi·ni·z i·ş kurmak i·çi·n geleceksi·ni·z. Belki· buralarda yaşayacaksınız. İşte bi·z bu projeyi· 'Kardeşli·ği·mi·z kuvvetlensi·n, bi·rbi·ri·mi·ze olan sevgi·mi·z artsın, bu ülkeni·n güzelli·kleri·ni· göresi·ni·z.' di·ye yaptık. İnşallah amacımıza da ulaşacağımıza i·nanıyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim