• Erzurum13 °C
  • Erzincan16 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soylu'dan kendisini ölümle tehdit eden PKK'lı Hozat'a yanıt
08 Haziran 2017 Perşembe 19:25

Soylu'dan kendisini ölümle tehdit eden PKK'lı Hozat'a yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü elebaşlarından Bese Hozat'ın kendisine yönelik ölüm tehdidiyle ilgili konuştu.

Erzurum Seçimleri- PKK elebaşlarından Bese Hozat'ın kendisine yönelik tehdidiyle ilgili olarak Soylu, "Terör örgütünden başka ne beklenebilir ki çok önemli değil" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 135. Dönem Kaçakçılık, İstihbarat, Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Sivas'a geldi. Soylu'yu Nuri Demirağ Havalimanı'nda Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer ilgililer karşıladı.

İlk olarak Vali Gül'ü makamında ziyaret eden Soylu, şeref defterini imzaladı.
 

Bese hozat ne demişti?

"Soylu, Kato’ya gitmiş. Süleyman Soylu İçişleri Bakanı'dır, Kato’da ne işi var. dikkat etmelidir; her gün helikopter düşüyor, onlarca asker ölüyor, sürekli savaş cephelerinde dolaşmak kendisi açısından da hayırlı olmaz! Soylu bir gün düşürülecek bir helikopterin içinde ya da cephede vurulan askerler içerisinde olabilir"

 
 
                                                                                                           

Ülkenin huzur ve güveni, milletin yarına aydınlık ve esenlik bakabilmesi için güvenlik kuvvetlerinin, valilerin, kaymakamların ve tüm görevlilerin canhıraş bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayan Soylu, "16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin karşı karşıya kalmış olduğu yeni hükümet sistemi, millet ve devlet arasındaki ilişkiyi çok daha kuvvetlendirecek ve aziz milletimizin her geçen gün çok daha fazla refaha, huzura, güvenliğe ve esenliğe ulaşmasını temin edecektir. Adım adım hem Türkiye'mizde istediğimiz noktaya kavuşacağız hem de etraf coğrafyamızda huzuru, güveni, öz güveni sağlayarak devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ DEĞİ

Bakan Soylu, bir basın mensubunun, "PKK ele başlarından Bese Hozat'ın size yönelik bir tehdidi vardı, internet sitelerinde yer aldı Kato Dağı'na gitmenizle ilgili, PKK'nın bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Soylu, gülümseyerek, "Terör örgütünden başka ne beklenebilir ki, çok önemli değil" karşılığını verdi.

Soylu, "Binlerce gencin 2017'deki polis alımlarında yaşla ilgili beklentisi var. 19'uncu dönemde bir sıkıntı olmuştu, 28 yaşındakiler mülakat yeri çıkmasına rağmen mülakatlara alınmamıştı, bununla ilgili bir çalışma var mı?" sorusu üzerine de, "Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar." cevabını verdi. Bakan Soylu, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim