• Erzurum4 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara11 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: İftiralarla memleketi oyalama
14 Aralık 2017 Perşembe 08:28

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: İftiralarla memleketi oyalama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Elindeki belgelerin hepsi hikaye çıktı. 'Kıyameti koparacak açıklama yapacağım' dedi, boş çıktı.

Erzurum Seçimleri- AYDIN'ın Köşk ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Meydanı, belediye hizmet binası ve hükümet konağı açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Biz o günden beri 'ispat et ya da istifa et' dedik. İspat edemedi, elindeki belgelerin hepsi hikaye çıktı. 'Kıyameti koparacak açıklama yapacağım' dedi, boş çıktı. Bugüne kadar siyasi hayatında ortaya koyduğun ve hiçbirinin arkasında durmadığın iftiralarla bu memleketi oyalamaya çalışıyorsun" dedi. 

Türkiye'nin DEAŞ, FETÖ, PKK/PYD ve ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmak isteyen, Türkiye'yi hedeflerinde uzaklaştırmak isteyen çok sayıda odakla mücadele ettiğine dikkati çeken Soylu, sergiledikleri dik duruşla şer odaklarının uğraşlarını boşa çıkardıklarını, büyümeyi, gelişmeyi sürdürdüklerini ifade etti. 

''ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA 2071'E GİDİYORUZ'': Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını ve emin adımlarla büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini vurgulayan Soylu, "Zor zamanlardan geçtik. Terör, ekonomik krizler, darboğazlar, darbeler, muhtıralar, Gezi olayları, bu milletin yakasında düşmediler. Az bir refah bulmamızı istemediler. Sevincimizi yaşamamızı istemediler. 15 Temmuz'da üzerimize çullanıp Anadolu coğrafyasının hükmünün dünyaya geçmesini istemediler. Ama çatlasanız da patlasanız da biz 2023'e, 2053'e ve 2071'e gidiyoruz" diye konuştu. 

''TRAVMAYA UĞRATILIYOR'': Bakan Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyanın travmaya uğratıldığını, Suriye, Irak, Mısır, Balkanlar ve Kafkasya'da zulme uğramayan kişinin kalmadığını, son olarak Türkiye'ye diş geçirilmek istendiğini ancak bu girişimin başarısız olduğunu bildirdi. 

 

''TÜRKİYE İLE BAŞA ÇIKAMAYACAKSINIZ'': Türkiye'nin bir dönem terör örgütü DEAŞ'a yardım etmekle suçlandığını belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Ne oldu peki. Suriye'de Rakka'da oturdular, ABD bizzat PKK/PYD ile DEAŞ'ı tokalaştırdı ve DEAŞ'ı oradan salıverdi. DEAŞ'ın patronu kimmiş, çok net Amerika. Şimdi ABD'de bir mahkemede bir dava ortaya konuyor, Zarrab davası. Dün akşam bu ülkenin maaşını yemiş, vergisini vermiş vatandaşların parasını kursağından geçirmiş bir hain eski komiser yardımcısı, 'kaçtım geldim' diyor. 'Nasıl geldin' diyorlar. 'ABD istihbarat örgütü FBI bana 50 bin dolar verdi' diyor. Niçin verdin 50 bin doları Türkiye'yi suçlamak için mi? Türkiye'nin aleyhtarı ol diye. Ey ABD, FETÖ ile DEAŞ ile başımıza dert açmaya çalıştın. PKK/PYD'ye 4 bin tır silah gönderiyorsun. Bütün dünyayı toplasan da Türkiye ile başa çıkamayacaksın." 

''İÇİNİZDEKİ FİTNE TOHUMUNU UZAKLAŞTIRIN'': Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin zor zamanlarında bu oyunlara alet olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin en sıkıntılı zamanlarında iftirayı bir siyaset malzemesi haline getirdiler. Burası Adnan Menderes'in şehridir. Ona da onlarca iftira atıldı. CHP'li kardeşlerim içinizde bir fitne tohumu var, ne olursunuz onu oradan uzaklaştırın" ifadesini kullandı. 

''BU MEMLEKETİ OYLAMAYA ÇALIŞIYORSUN'': Kılıçdaroğlu'nun, 'Man Adası'nda hesabı, parası var' iftirasını ispatlayamadığını belirten Soylu, "Biz o günden beri 'ispat et ya da istifa et' dedik. İspat edemedi, elindeki belgelerin hepsi hikaye çıktı. 'Kıyameti koparacak açıklama yapacağım' dedi, boş çıktı. Bugüne kadar siyasi hayatında ortaya koyduğun ve hiçbirinin arkasında durmadığın iftiralarla bu memleketi oyalamaya çalışıyorsun" dedi. 

''HANİ NE OLDU YÜRÜYÜŞ'': Soylu, geçmişte Adnan Menderes'in yanı sıra Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'a benzer iftiralar atıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Hani nerde bilmem ne adasındaki belgeler, hesaplar. Bir kere insan özür diler, böyle bir şey yok der. Çıkar belgeleri biz de gereğini yerine getirelim. Bu iftiralar nedir, neyin nesidir, kimin adına yapıyorsun? Bunların işi gücü budur, başka işleri yoktur. Bizi de yormayın, koy belgeleri biz de milletin önüne gelelim her şey görülüversin. Yapanın yanına kar kalmamalı, öyle battal boy yolsuzluk yapınca da kaçmamak lazım. Hani ne oldu adalet yürüyüşü."   

TERÖR VURGUSU: Terörle mücadeleye de değinen Soylu, güvenlik güçlerinin Güneydoğu Anadolu'da Türkiye'nin namusunu korumak için canını hiçe sayarak görev yaptığını, terörle mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğine dikkati çekti.

Bakan Soylu, şunları kaydetti: 

"Oradaki belediyelere görevlendirme yaptık biliyorsunuz. 93 belediyenin esnafa 653 milyon lira borcu vardı. Belediyelerimiz görevlendirmelerden sonra hepsini ödediler. Dışarıdan para mı geldi? Hayır, çünkü paraları dağa, teröre ve silaha gönderiyorlardı. Genç kızlarımızı, erkeklerimizi askere alıyorlarmış gibi Kandil'e gönderiyorlardı. O Kandil'in başına öyle bir iş açacağız ki o kadar rahat edeceksiniz."

 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim