• Erzurum1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süleyman Soylu'ya polis takibi iddiasıyla ilgili yeni gelişme!
12 Nisan 2018 Perşembe 11:05

Süleyman Soylu'ya polis takibi iddiasıyla ilgili yeni gelişme!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile aralarında çekişme olduğu iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mobil telefonlarının usulsüz şekilde dinlendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Erzurum Güncel- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile aralarında çekişme olduğu iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mobil telefonlarının usulsüz şekilde dinlendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Soylu'nun telefonlarının dinlenmesinin arkasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile yaşadığı iddia edilen çekişmenin olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kullandığı mobil telefonlar yasa dışı biçimde, emrindeki polisler tarafından takip edildi. Konunun ortaya çıkması üzerine müfettişler tarafından Ankara ve İstanbul’da iki ayrı inceleme başlatılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılarından biri ile Ankara ve İstanbul’da 6 polisin görev yeri değiştirildi.

Soylu’nun emrindeki İstanbul polisinin de Albayrak’tan yana tutum alır bir görüntü verdiğine yönelik haberler de daha önce medyaya yansımıştı.Cumhuriyet Gazetesi'nden Ahmet Şık'ın haberine göre Ankara gündemini sarsan dinleme iddiasının arka planında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak arasındaki sorunlar var.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri nedeniyle CHP’lilerin eleştirilerine neden olan Soylu’nun, FETÖ ile geçmişteki ilişkileri sıklıkla dile getirildi. AK Parti’deki muhaliflerı tarafından bazı CHP’lilere ve muhalif medya organlarına Soylu’yla ilgili görüntü ve bilgiler sızdırıldı.

İşte medyaya yansıyan o haberlerden bazıları;

13 Eylül 2017: Saldırganla fotoğraf

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin Ankara’daki cenazesine bir grup saldırdı. Aile, Hatun Tuğluk’un cenazesini defnettiği yerden çıkarırken saldırganlar da gözaltına alındı. Ancak saldırganlardan Murat Alp’in, gözaltında tutuldukları karakolda İçişleri Bakanı Soylu’yla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Alp’in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla ilgili haberler üzerine Soylu olayı doğruladı. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eleştiride bulunanlara “aşağılıksınız” diyerek, mahalle sakinlerinin karakoldan çıkmadan kendisi ile fotoğraf çektirdiğini, bu kişilerden birinin de daha sonra gözaltına alındığını belirtti.

24 Eylül 2017: Oğlunun aracı arandı

Akit TV’de program yapan gazeteci Ali Tarakçı internet üzerinden yayın yapan Gazetemİstanbul’da yayımlanan köşe yazısında Bakanın oğlu Engin Levent Soylu’nun aracının polisler tarafından durdurularak arandığını ileri sürdü. Tarakçı, oğul Soylu’nun yanında korumaları olduğu halde Yunus Timleri’ne bağlı polisler tarafından aracının durdurulup yarım saat boyunca arandığı ve Bakanın devreye girmesine rağmen aramanın devam ettiğini belirterek, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın da Soylu’nun telefonlarına çıkmadığını iddia etmişti
.

11 Ekim 2017: Mafyayla ilişkili iddiası

Can Ataklı Sözcü gazetesinde yayınlanan yazısında, AK Partili bir kaynağının, parti içinde en sevilmeyen bakanın Soylu olduğunu öne süren bir yazı kaleme aldı. Ataklı, Bakan Soylu’nun oğlunun başına gelenlerle ilgili AK Partili bir kaynağının, “Bu işten genel başkanın haberinin olmaması mümkün mü? Mutlaka onun da olurunu aldıktan sonra polisler böyle bir uygulama yapmıştır” dediğini öne sürdü. Ataklı kaynağının, “Çünkü Soylu İç İşleri’ni adı mafya ile anılan bir grubun adamlarıyla yönetiyor” dediğini de öne sürdü.

15 Ekim 2017: Savaş AK Parti medyasında

Parti içi iktidar çatışmaları, konunun taraflarına olan yakınlıklarına göre, hükümete yakın medya organlarında da zaman zaman kendine yer buldu. Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder’in kızı Saadet Nur Minder’in dügünlerinin haberleştirilmesi örneklerden biri. 14 Ekim 2017’deki düğün ertesi gün Yeni Şafak’ta sürmanşetten duyuruldu. Soylu’ların düğünü, Bakan Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesinde ise iç sayfalarda kısa haber olarak yer aldı.

19 Ekim 2017: Vekâlet savaşı

Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, AK Parti’nin içindeki bazı kişilerin yeni ittifaklar kurduğunu ileri sürdüğü yazısında Ankara’da bir “vekalet savaşı” yaşandığını öne sürüyordu. “Kabul edelim ki Sn. Cumhurbaşkanı sayesinde siyasete girmiş, makam, mevki sahibi olmuş kimi isimler zamanla kendine ‘güç vehmetmeye’ de başladı... Adına ‘vekâlet savaşı’ demek belki iddialı olur ama ‘örtülü güç mücadelesi’ demek durumu izah edebilir” diyordu.

12 Ocak 2018: FETÖ imamlarıyla24 Aralık 2017: İhraç edilen isimler

Bakan Soylu’nun FETÖ'yü öven eski konuşmaları ve mesajları da sık sık sosyal medyada ve AK Parti muhalifleri tarafından paylaşılıyordu. 695 sayılı KHK ile ihraç edilen diplomatlar arasında Mehmet Yavuz Arabul da vardı. Kararnamelerin Resmi Gazete’de yayımlandığı 24 Aralık’ta, Bakan Soylu’nun, FETÖ suçlamasıyla ihraç edilen Arabul ailesinin nikâhında çekildiği fotoğraf ile tebrik mesajı da sosyal medyada dolaşıma sokuldu.


Sabah gazetesi, eski A Haber yorumcusu ve Hanefi Avcı’nın da avukatı olan,aynı zamanda AK Parti muhalifi kimliğiyle bilinen Avukat Fidel Okan’ın, ByLock kullanıcısı ve FETÖ imamları olduğunu öne sürdüğü kişilerle birlikte umre seyahatine gittiğini iddia eden bir haber yayımladı. Gazetenin haberinde, “1 Mayıs 2015 tarihli uçak yolcu listesinde Fidel Okan’ın adı, her biri FETÖ soruşturması tutuklusu ya da firarisi olan İsa İmanlı, Muharrem Aşıcı, Süleyman Nazif Gürer, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Mustafa Arslan ve Akif Aşıcı ile birlikte görülüyor” ifadeleri kullanıldı. Sosyal medya hesabından iddialara yanıt veren Avukat Okan ise Sabah’ın FETÖ’cü diye iddia ettiği isimlerle birlikte sohbete katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğraflarını paylaştı. Avukat Okan, Sabah gazetesinin “kripto imam” dediği kişilerin arasında olan Şener Yürek’i yazmadığına dikkat çekti. “2015’te yapılan iddiaya göre darbe toplantısını organize eden bu şahıs neden yazılmamıştır?” diye soran Okan, “Benimle darbe toplantısına katılan Şener Yürek en çok kiminle mi yakın. Fotoğraflara göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla” diyerek, İçişleri Bakanı’nın aynı grupla çekilmiş fotoğraflarını yayımladı. Bir AK Parti muhalifini linç ediliyor görüntüsü veren Sabah gazetesi, Avukat Okan’ın yayımladığı fotoğraflarla Bakan Soylu’yu hedefe oturtmuş oldu.

17 Ocak 2018: Koltuk kavgası

Soylu ve Albayrak arasındaki kavganın bir başka yansıması ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın danışmanı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koruma ve danışmanları arasındaki koltuk kapma tartışmasında da ortaya çıkmıştı. TBMM’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı AK Parti grup toplantısı öncesinde Soylu ile Kaya’nın danışmanları arasında, yer tutma kavgası kameralara yansımıştı. İki bakanın danışmanlar ve korumaları arasında aynı koltuk için yaklaşık 1 saat süren mücadeleye son noktayı Bakan Kaya koymuştu. Soylu’nun danışmanını fırçalayan Kaya, danışmanı kaldırıp yerine kendi oturmuş, Süleyman Soylu ise toplantıya katılmamıştı. Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan, ele aldığı bir yazısında, Bakan Kaya’nın Afrin operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili Soylu ile arasında tartışma yaşandığını öne sürmüştü. Takan yazısında Bakan Kaya’nın durumu ilettiği Berat Albayrak’ın da tartışmaya dahil olduğunu belirttiği ve Soylu’nun istifa mektubu hazırladığını öne sürdüğü yazısında şu iddialarda bulunmuştu: “Damat Bey de duruma çok öfkelenir. Bir gün, Süleyman Soylu’nun telefonu çalar, karşısındaki Berat Albayrak başlar saydırmaya... Hesap sorar bir tavır içinde, Süleyman Soylu’ya o sözleri söyleyip söylemediğini sorgular... Bakan Soylu ‘Evet söyledim. Ben bu ülkenin İçişleri Bakanı’yım. Benim sorumluluk saham’ der. Albayrak, ‘sizin haddinize mi’ diye sert bir karşılık verir. Soylu, kısa bir savunmanın ardından, ‘benim haddime, peki sizin ne haddinize’ diye karşı çıkış yapınca telefon görüşmesi sert bir kavgayla sona erer. Süleyman Soylu bu görüşmenin ardından sarayın yolunu tutar, olup bitenleri R. Erdoğan’a aktarır. AK Parti Genel Başkanı R. Erdoğan, pek umursamaz bir tavır içinde ‘ilgilenirim’ diyip Soylu’yu gönderir. Soylu ‘ilgilenilmesini’ bekleer durur!..”

Ankara'da deprem yaratacak iddia! 25 Şubat 2018: Veda konuşması

Memleketi Trabzon’a giderek AK Parti Ortahisar 2’nci İlçe Gençlik Kolları Kongresi’ne katılan Bakan Soylu, “veda konuşması”olarak nitelenen bir konuşmaya imza attı. Kendisini dinleyenlerden helallik istemesi, “istifa edeceği” şeklinde yorumlara neden olmuştu. Bakan Soylu’nun istifa edeceği dedikodularını ertesi gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yalanlamıştı. (DHA)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim