• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Erzurum teşkilatından basına kahvaltı
18 Mayıs 2023 Perşembe 18:40

AK Parti Erzurum teşkilatından basına kahvaltı

28’inci dönem Milletvekilliği seçimlerinde Erzurum’dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti Erzurum teşkilatı basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda ortak gündem 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi.

Erzurum Güncel- 14 Mayıs’ta gerçekleşen 28’inci dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Erzurum milletvekili olan Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, önceki dönem milletvekili Recep Akdağ, milletvekili adaylarından Ayşe Deniz Çelik ve M. Gökberk Kocaaliler,  seçim sonrası basının karşısına çıktı. Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan Snowdora Oteli’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü katılmadı.

Pusula Gazetesinden Manolya Bulut'un yaptığı haberde, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “9 günlük bir süremiz var. Erzurum’da ve ülkemizde bizlere oy erenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu 9 günlük sürede de çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz. İnanıyoruz ki 28 Mayıstaki ikinci tur seçimlerinde yüksek bir oranla seçilerek sayın cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edeceğine güvenimiz tamdır. Tüm teşkilatımız çalışmalarına devam etmektedir. Buradan çıkar çıkmaz sahadayız. Hem seçmenimize teşekkür edeceğiz hem de büyük oranda sandığa katılmaları için davet edeceğiz” dedi.

Muhalefete yüklendi

Önceki dönem AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ise gündeminde muhalefet vardı. Akdağ, “Bayrağı devrediyoruz. Arkadaşlarımız hizmetleri ulaştırmaya devam edeceklerdir. Huzur içerisinde bir seçim yaşadık, demokratik bir şölen yaşadık. Bu şölen bir takım algı operasyonu yapmak isteyen siyasetçilerin yüzünü kızarttı. Milletimiz ferasetini, basiretin bir kez daha gösterdi. Allah’ın izniyle ikinci turda da farkı fazlasıyla aşıp cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin yönetim koltuğuna bir kez daha oturtacağız. Bir taraftan Kandil’in bir taraftan FETÖ’nün desteğini alan bir cumhurbaşkanının milli olmasından hiç kimse bahsedemez. Ne kendisi ne başka birileri bahsedebilir. Cumhuriyet Halk Partisi Sosyalist Enternasyonal’e üye olan bir partidir, sayın Kılıçdaroğlu da bu partini genel başkanıdır ve HDP de 2012 yılında itibaren Sosyalist Enternasyonal’de gözlemcilikten danışmanlığa yükseltilmiş bir partidir. İşbirliği çok açık, çok net. Ülkedeki bütün gerçek milliyetçilerin Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durması gerektiği çok açıktır” diye konuştu.

Yatırımlar devam edecek

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum’a yatırımların süreceğini belirterek, “Daha iyi bir noktada cumhurbaşkanlığı seçimini tamamlayacağımızı düşünüyorum. 28 Mayıstaki seçim sonuçlarının 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre daha yüksek oranda Erzurum’da oy beklentimiz var. Olacağından da inancım tam. Erzurum’a Erzurumluya yapılabilecek ne kadar hayırlı iş varsa 24 saat, gece gündüz demeden, Erzurum’un bize vermiş olduğu oyları helal ettirebilmek adına bütün gayretimizle hizmet etmeye devam edeceğiz” diye kaydetti.

Seçim barajının etkisi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, seçimlerde yüzde 10 barajının düşürülmesinin etkisinden söz ederek, “Uzun süreden beri küçük partiler bir gözlem içerisindeydi. Baraj olmaza başarılar elde edeceğiz diye. Bu seçimde özellikle az oy alan partilerimiz bu özlemi giderdiler. Önemli bir geçit atlandı. Cumhurbaşkanımız böyle bir riski göze aldı. Bu seçimde en önemli başarı budur. Baraj aşağı çekildi ama hiçbir şey olmadı. Seçimi değerlendirirken barajın düşürülmesinin göz önüne alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Rehavete kapılmayın

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat ise, alınan oy oranının rehavete sebep olmamasını kaydederek şunları söyledi; “Biz seçimin ertesi günü yeniden çalışmalara başladık. Evet biz açık ara öndeyiz ama bu asla bizi rehavete kaptırmamalı. Seçimde katılımın çok yüksek tutularak cumhurbaşkanımızın rekor bir oyla seçilmesine yönelik çabalarımızı, katkılarımızı ileri noktaya taşıyacağız. Cumhurbaşkanımızın yüksek bir oyla seçilmesi hem dünya liderlerine ciddi bir mesaj olacaktır ve yine de demokrasiyle yönetilmeyen ülkelerde 21 yıl iktidarda kalan bir cumhurbaşkanının demokratik yollarla da iktidarda kalacağına yönelik dünya toplumuna, özellikle demokrasinin daha zayıf olduğu ülkelere ciddi bir mesaj taşıyacağına inanıyorum.”

Daha sonra söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili adaylarından Ayşe Deniz Çelik ve Gökberk Kocaalile de birer teşekkür konuşması yaptı.

AK Parti Erzurum teşkilatından seçim değerlendirmesi

Kaynak: AK Parti Erzurum teşkilatından basına kahvaltı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim