• Erzurum4 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara4 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti İstanbul adayı kim olacak? Binali Yıldırım'dan ilk açıklama
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:58

AK Parti İstanbul adayı kim olacak? Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

AK Parti İstanbul adayı olması beklenen TBMM Başkanı Binali Yıldırım ilk kez konuştu. 'Kader çizgimizde ne varsa onu göreceğiz, bundan kaçış yok' diyen Yıldırım, 'protokol şartı' ve İstanbul'un ilçeleriyle ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

Erzurum Seçimleri - Çin, Kırgızistan ve İran temaslarını tamamlayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dönüş yolunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Üç sefer bıraktım, 4 sefer döndüm, hayal kırıklığı, umutsuzluk yaşamadım” diye konuştu.

HaberTürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin soruya yanıt verdi.“KADERİMİZDE NE VARSA ONU GÖRECEĞİZ”

Yıldırım, “Kader çizgimizde ne varsa onu göreceğiz, bundan kaçış yok. Tabii ki her görevin kendine has farklı bir tatmin düzeyi var. Evdekiler için bu gelişmeler sürpriz oldu diyebilirim. Ev içi istişareye önem veren birisiyim. Ancak bir karara varınca, herkes her zaman arkamda olur, asla yalnız kalmam. Ömrü, icraatlarla geçmiş bir insanım. Meclis Başkanlığı çok itibarlı, çok şerefli bir görev, kısa süre geçmesine rağmen, parti grupları ile olumlu bir ilişki tesis ettiğimi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

'BEN BUNLARI NE ZAMAN SÖYLEMİŞİM'

"Protokolde geri düşmek istemiyor ve ilçe adaylarını belirlemek istiyor" iddialarıyla ilgili de konuşan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı;

"Ben bunları tebessüm ederek izliyorum. Bütün bu yazılan, çizilenleri okuyunca tebessüm ediyorum, "Ya ben bunları ne zaman söylemişim" diye de kendi kendime soru soruyorum. Bunlar benim dışımda konuşuluyor. Ancak, ben ömrü hayatımda makamların en yükseğinin, milletin gönlündeki makam olduğunu düşünüyorum; bakışım hep bu olmuştur. Ben 3 sefer görevi bıraktım, 4 sefer göreve tekrar döndüm, hiçbir hayal kırıklığı, umutsuzluk filan yaşamadım. Millet bize fırsat verir, imkan verirse çalışırız, tamam derse de orada da bırakmasını biliriz. Yani devlet umuru neyi gerektiriyorsa o yapılır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim