• Erzurum13 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti ve MHP ittifak çatısına hangi illeri ekledi?
18 Şubat 2019 Pazartesi 10:13

AK Parti ve MHP ittifak çatısına hangi illeri ekledi?

AK Parti ve MHP'nin seçim ittifakında son durum merak konusu oldu. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, ittifaka eklenen yeni illeri bugünkü yazısında aktardı.

Erzurum Seçimleri/ AK Parti ve MHP seçim ittifakını genişletme kararı aldı. Hafta sonu AK AK Parti'den Mehmet Özhaseki ve MHP'den Sadir Durmaz görüştü. Kritik buluşmanın detaylarını, hükümete yakın isimlerden Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde paylaştı.

IĞDIR'DA MHP
"(...)Iğdır’da Ak Parti ve MHP’nin ayrı ayrı seçimlere girmesi halinde HDP’nin elinde kalma ihtimali dikkate alınarak Ak Parti adayının MHP adayı lehine çekilmesine karar verildi.

Diğer 14 ilde ise, tersi olacak, MHP, Ak Parti lehine adaylarını çekecek. Bu iller arasında, kıyasıya bir Ak Parti/HDP yarışına sahne olması beklenen Siirt, Bitlis, Ardahan, Muş gibi yerler var.

MHP buralarda güçlü olmasa bile, ayrı ayrı adaylarla gidilmesi halinde oyların bölünmesi ve HDP’nin bundan yararlanarak kıl payı seçimleri kazanması ihtimali, bu illerin seçilmesinin temel gerekçesini oluşturuyor.

Batıda ise Burdur, Çanakkale, Sinop gibi ittifak halinde CHP’ye kaptırılmama ihtimali görülerek karar verilen iller var. Bunlar dışında Zonguldak, Kırklareli gibi illerin durumuna da bir karar verilerek ittifak çalışmaları tamamlanacak.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN ORTAK LİSTE
Cumhur İttifakı’nın paydaşlarını oluşturan Ak Parti ve MHP arasında belediye meclis üyeliklerinin nasıl belirleneceği konusunda da bir uzlaşma sağlandı.

İki parti bu alanda da tek liste ile seçimlere girecek. MHP kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, MHP’nin önerisi üzerine bu konuda tek liste ile hareket edilmesi ve 2014 seçim sonuçlarının baz alınarak listelerin oluşturulmasına karar verildi.

Mehmet Acet'in yazısının tamamı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim