• Erzurum14 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Partide koalisyon düzenlemesi mi yapıyor
01 Mayıs 2017 Pazartesi 17:43

AK Partide koalisyon düzenlemesi mi yapıyor

Bugün Star gazetesinde yayımlanan bir haber iktidarın her fırsatta eleştirdiği 'koalisyon dönemi geri mi geliyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Erzurum Seçimleri- Referandum sürecinde evet cephesinin en çok vurguladığı hususlardan biri geçmişteki koalisyon dönemleriydi. Türkiye’nin koalisyonlar sürecinde yönetilemediğini ve çok yıpratıldığını gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek Başbakan Binali Yıldırım her miting meydanında dile getiriyordu.

İktidara yakın Star Gazetesi’nde bugün yer alan bir haber ‘koalisyon dönemi geri mi geliyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

 
AKP’den önce görevde olan 57. Koalisyon Hükümeti. Fotoğraf: Depo Photos

Şerife Güzel imzasını taşıyan haberde seçimde ittifak yapılacak partilerin bundan sonra erkenden belli olacağı ve açıklanacağı belirtildi. Haberde şu ifadeler yer aldı: Yeni sistemde partilerin, varlıklarını koruyarak, seçimlere ittifakla girmelerinin önünü açacak düzenleme üzerinde duruluyor? Buna göre her parti kendi adını koruyacak ancak önceden hangi partiyle ittifak yapacağını ilan edecek. İttifak yapacak partilerin adayları tek listede ancak kendi partisinin adıyla yer alacak. Örneğin A partisi ile B partisi ittifak yapacağını duyurarak seçime girerse listede hangi ismini hangi partinin ardayı olduğunu karşısında yer alacak.

Star Gazetesi seçimlerde kurulacak ittifak konulu haberine yarım sayfa yer verdi.
 

Star Gazetesi seçimlerde kurulacak ittifak konulu haberine yarım sayfa yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum öncesi koalisyon dönemlerini eleştiriyordu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim