• Erzurum22 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı25 °C
  • Ankara27 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Akşener istifa etsin aday olurum'' deyip AK Parti ve MHP’den gelen teklifi açıkladı!
24 Mart 2023 Cuma 13:45

'Akşener istifa etsin aday olurum'' deyip AK Parti ve MHP’den gelen teklifi açıkladı!

14 Mayıs seçimleri öncesinde adı en çok konuşulan isim olan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, daha öncesinde AK Parti'den de MHP'den de tekliflerin geldiğini belirterek Akşener'in istemesi durumunda milletvekili adayı olacağını söyledi.

Erzurum Seçimleri/ Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ismini masaya dayattığını öne süren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısının ardından başlayan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyduğu iddia edilen İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında çok sert ifadeler kullanarak "Milletin umuduna pusu kurulmasına rahatsızız. Sizin oylarınızla pazarlık yaptığınız masada şantaj yapmanıza razı olmayacağız" demişti. Kılıçdaroğlu, Ağıralioğlu hakkında "Meral Hanım'la görüşmem şikayet anlamında olurdu. Buna gerek yok. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız" yanıtını vermişti. 

Sözcü'den Saygı Öztürk’e de konuşan Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ancak Meral Akşener’den talep gelmesi bunu yapabileceğini söyledi.

Ağıralioğlu’na başka bir siyasi partiden adaylık teklifi alıp almadığına yönelik soruya da "Hem AKP’den hem MHP’den daha önce de teklifler gelmişti. Benim bakışım şu: Eğer bir milletvekili partisinden istifa ediyorsa, milletvekilliğinden de istifa etmeli. Ancak, parti, kuruluş ilkelerinden tamamen sapmışsa o zaman geçilebilir düşüncesindeyim." yanıtını verdi.

Saygı Öztürk'ün Sözcü gazetesindeki yazısının tamamı için...

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim