• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara kulislerini sallayan iddia: CHP, Sadullah Ergin'i adaylıktan çekmek için DEVA'dan farklı bir isim talep etti
11 Nisan 2023 Salı 18:03

Ankara kulislerini sallayan iddia: CHP, Sadullah Ergin'i adaylıktan çekmek için DEVA'dan farklı bir isim talep etti

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölge adayı olarak gösterilmesi parti içinde tartışmalara neden olurken, CHP'den tepkilere "Tepkiler olur, tepkiler olacaktır.

Erzurum Güncel- 2018'de ve ondan önceki seçimlerde de oldu" yanıtı gelmişti. Yapılan açıklamaya rağmen CHP'nin Sadullah Ergin'i adaylıktan çekmek için DEVA Partisi'nden farklı isim istediği iddiası Ankara kulislerinde büyük ses getirdi.

 

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, 26 siyasi parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

CHP'nin YSK'ya teslim ettiği listede ise sürpriz bir isme yer verildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi parti içinde tartışmalara neden oldu.

Sadullah Ergin'e yönelik tepkilere yanıt veren CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı "Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. 2018'de ve ondan önceki seçimlerde de oldu. Önemli olan bunların üzerinden düzeni değiştiriyor ve Türkiye'nin önünü açıyor olmamız" ifadelerini kullandı.

Salıcı'nın verdiği yanıta rağmen CHP'nin konuyla ilgili harekete geçtiği iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Partiye yakın kaynakların iddiasına göre CHP, Sadullah Ergin'i adaylıktan geri çekmek için DEVA Partisi'nden farklı bir isim talep etti.

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim