• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara2 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara ve İstanbul'da 20 isim için anket
16 Kasım 2018 Cuma 13:02

Ankara ve İstanbul'da 20 isim için anket

AK Parti kurmayları, 81 ili kapsayan 700 sayfalık raporun ardından İstanbul ve Ankara’ya özel dosyayı da Erdoğan’a sundu. İki büyükşehir için geniş kapsamlı değerlendirmeleri içeren çalışmada aday olması muhtemel 10’ar isim yer aldı.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmayları Ankara ve İstanbul için özel bir çalışma yürütüyor. İki önemli şehrin yeniden kazanılması için AK Parti ince eleyip sık dokuyor. Türkiye’nin en büyük iki kentinde zafere ulaşmak isteyen AK Parti tüm alternatifleri değerlendiriyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, AK Parti kurmayları tarafından 81 ili kapsayan 700 sayfalık raporun yanı sıra İstanbul ve Ankara için ek bir çalışma yürütüldü. İki büyükşehir için geniş kapsamlı değerlendirmeleri içeren rapor da Erdoğan’a sunuldu. Ankara ve İstanbul raporlarında, iki şehir için aday olması muhtemel 10’ar isim yer aldı. AK Parti kaynakları tarafından gizli tutulan bu isimlerle ilgili olarak farklı anketler düzenlendi.

İLÇELER DE ÇALIŞILIYOR
Yapılan çalışmalarda aday olması muhtemel isimlerin adaylığı durumunda kazanma şansları teker teker ele alındı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine ilçelerin etki oranları da hazırlanan bu çalışmada yer aldı. Ankara’nın 25, İstanbul’un 39 ilçesinin oylarının kent geneline nasıl yansıdığı da rakamlarla ortaya konuldu. İlçelerdeki mevcut belediye başkanlarının performansı ve durumu, muhalefetin elinde olan belediyelerde vatandaşın memnuniyet oranı da teker teker değerlendirildi.

TEMAYÜL BEKLENİYOR
Bu ilk tur çalışmalar, hafta sonu gerçekleşecek olan mülakatlar sonrasında yeniden ele alınacak. Aday adayı sayısı azaltılarak, sandıktan en yüksek başarıyı elde edeceğine inanılan isimler AK Parti’nin adayı olarak açıklanacak.

 

BAŞVURULAR BUGÜN SON ERİYOR
Öte yandan, AK Parti’de, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları bugün sona eriyor. Gözler pazar günü ilk kez elektronik ortamda yapılacak temayül yoklamasına çevrildi. Hem zamandan hem de kağıttan tasarruf sağlanması planlanan e-temayül ile 160 bin teşkilat üyesi oy kullanacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim