• Erzurum20 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı21 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ataş: Kongremize 100 bin kişi katılım bekliyoruz
20 Mayıs 2017 Cumartesi 17:20

Ataş: Kongremize 100 bin kişi katılım bekliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yarın yapılacak olan kongreyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu

Erzurum Seçimleri- Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş şöyle konuştu:

Kongremizin 1970 delegesi var. Hepsi seçilmiş delegeler. Tabii delegemiz var. Hepsi davet edildiler. Ayrıca kongremize 81 ilimizden bugüne kadar ki kongrelere yapılan katılımın en yükseği yapılmış olacak. 1565 otobüs bildirildi bize illerde. Bu yaklaşık 60 bin üzerinde bir insan demek. 7 bin  davetiye gönderildi. Sivil toplum örgütü temsilcilerine dağıtıldı. Halkla İlişkiler Başkanlığımız organize etti. Ayrıca şehit, gazi aileleri, engelli kardeşlerimiz ve onların bağlı oldukları sivil toplum örgütleri davet edildi. 260'a yakın yabancı misyon şefleri, büyükelçilere davetiye gönderildi. Siyasi partiler ve temsilcileri davet edildi. Bu misafirlerimizi inşallah yarın ağırlamış olacağız. Salonun kapasitesi belli. Her kongrede de olduğu gibi salonun dışarısında da illerden gelen arkadaşlarımızı kongreyi izleme fırsatı olacak.

SALONA GİREMEYENLER KONGREYİ DIŞARIDAN İZLEYEBİLECEK

Kurulan çadır ve kurulacak led ekranlar var. Salona giremeyen kardeşlerimzi gerek çadırdan gerekse dışarıdaki Gençlik Parkı'nın yanında bulunan izleme imkanı bulabilecekler. Bugüne kadar bize dönüş yapıp kongreye katılacaklarını belirten 98 yabancı heyet var. Bunlardan 44 tanesi büyükelçi, 11 tane yabancı sivilci toplum kuruluşu, 44 büyükelçi temsilcisi olacak. 800 basın mensubu, 704 ulusal, 104 tane yabancı basın izleyecek. Salonda çalışacak 400 personel partili görevliler diğerleri illerden gelen 65 otobüsün heyet başkanı olarak görevlendirilmiş arkadaşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız salona girerken dışarıda birikmiş olan kalabalığa bir hitap yaptıktan sonra salona girerler diye bekliyoruz. Önceki dönem Cumhurbaşkanımız, önceki dönem Başbakanımız, önceki dönemlerde görev yapan Meclis Başkanımız, önceki dönem bakanlarımız, milletvekillerimiz davet edildiler. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış il bakanlarımız ve mevcut il başkanlarımız katılacaklar. İlçe belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, 450 sivil toplum kuruluşu, siyasi partilerimiz, tahminen 100 bin civarında bir katılım bekliyoruz. Kongremizdeki gerek Başbakanımız gerekse kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan inşallah kongrede seçilmiş olacak.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUŞMASI İNGİLİZCE VE ARAPÇA'YA ÇEVRİLECEK

Cumhurbaşkanımız kongreye hitap ederlerken işaret diliyle ekipmanlarımız olacak. Ayrıca simultane olarak İngilizce ve Arapça tercüme edilecek. Şehit yakınları ve gazi aileleri, engellileri temsilen 219 katılım teyidinde bulunan davetlilerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız salona girerken 7 coğrafi bölgeyi temsilen kız ve erkek çocuklardan oluşan 14 kişilik çocuk grubu, yöresel kıyafetleriyle sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanı karşılayacaklar, çiçek ikram edeceklerdir. Bu çalışmalarda bize katkı sunan ve birlikte organize ettiğimiz, çalışmaları yürüttüğümüz genel merkez teşkilat başkanlığımız başkanlığında hepsiyle birlikteyiz. Diğer birimlerden bize katkı sağlayan Kadın ve Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanlığı, Sosyal Politikalar Genel Başkanlığı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanlığımız, Medya Tanıtım Başkanlığımız, genel sekreterliğimiz bütün arkadaşlarımız kendi ekipmanlarıyla bu çalışmalara destek sağladılar. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Ankara Valiliğimiz, Ankara Emniyetimiz ve güvenlik noktasında birkaç gün öncesinden başlayıp yarın kongre bitene kadar bize destek sağlayacak olan tüm güvenlik birimlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ekipmanlarına teşekkür ediyoruz. Ankara İl Başkanlığımız ve kadın kolları ciddi destek sağladı onlara da teşekkür ediyorum. 

SAYIN ABDULLAH GÜL'Ü  SAYIN BAŞBAKANIMIZ BİZZAT TELEFONLA ARADI

Sayın Abdullah Gül'e davetiyesini gönderdik. Sayın Başbakanımız da kendisini telefonla aradı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim