• Erzurum-2 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara14 °C
  • İstanbul11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BBP'nin 2 numarasından duyulmamış Barzani açıklaması
06 Nisan 2017 Perşembe 12:23

BBP'nin 2 numarasından duyulmamış Barzani açıklaması

Kürt devleti kurulmasına ve Türkiye'nin Kuzey Irak yönetimiyle ilişkilerini bugüne kadar sert ifadelerle eleştiren BBP yönetiminden bu kez şaşırtan bir açıklama geldi.

Erzurum Seçimleri- Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsız Kürt devleti hazırlıklarına başladı ve Türkmen kenti Kerkük'e Kürt bayraklarını asarak bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sert dille eleştirdiği Kürt bayrağının Kerkük'te devlet dairelerine asılmasıyla başlayan tartışmaya BBP şaşırtan bir açıklamayla katıldı. Referandumda evet kararı alan BBP'nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Barzani ile dost olunmasının kötü bir şey olmadığını söyleyerek şaşırttı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis

KRT Televizyonu'nunda bir programa katılan Yelis, "Barzani ile Türkiye'nin dost olması kötü bir şey değil. Türkiye'nin dostlarını artırması da kötü bir şey değil, Türkiye'nin düşmanlarını azaltması da kötü bir şey değil" diye konuştu.

Yelis açıklamalarının devamı şöyle:

"Bu kavgaların olduğu bir yerde siz ülkenin uluslararası sistemden pay almasını, coğrafyasını muhafaza etmesini ve etki alanını genişletmesini konuşacaksınız. Burada dün de Barzani bir takım yanlışlıklar yapmıştı bize sonra geldi özürlerini diledi, yarın yine özür diler hiç şüpheniz olmasın."

Barzani'nin Türkiye ziyaretinde sözde Kürdistan bayrağının havalimanımıza asılmasına en sert tepkiyi BBP teşkilatları göstermiş ve çeşitli protestolar düzenlemişlerdi.

Ahmet Yelis'in açıklamalarının detayları aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.

http://www.internethaber.com/bbpnin-2-numarasindan-duyulmamis-barzani-aciklamasi-1767226h.htm

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim