• Erzurum13 °C
  • Erzincan19 °C
  • Ağrı17 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı
28 Şubat 2019 Perşembe 12:36

Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Mersin'de İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, ''İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum.'' dedi.

Erzurum Seçimleri - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olamayacağına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu kararına, Demokrat Partinin yaptığı itirazı reddettikten sonra hareteke geçen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceklerini söyledi.

Akşener: Yeni bir adayımız var
Meral Akşener, "Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz. Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir süprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim." ifadelerini kullandı.

Kocamaz: Ayfer Yılmaz olacak
Mersin'de İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, Meral Akşener'den önce davranıp bombayı patlattı. Kocamaz, ''İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum.'' dedi.

Ayfer Yılmaz kimdir?
2017 yılında İYİ Parti’ye katılan 1956 Ankara doğumlu Ayfer Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirmiştir.

Ayfer Yılmaz, mezun olduktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yaptı.

Yılmaz, 1996 DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. Yine aynı yıl Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ve Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim