• Erzurum4 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP-İYİ Parti 14 ilde ittifak yapacak! Muharrem Sarıkaya yazdı
15 Kasım 2018 Perşembe 11:11

CHP-İYİ Parti 14 ilde ittifak yapacak! Muharrem Sarıkaya yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine ilişkin detaylar aktardı. Buna göre CHP-İYİ Parti yerel seçimlerde 14 ilde ittifak yapacak.

Erzurum Seçimleri- - Mart 2019 yerel seçimleri öncesi siyasi partiler, ittifak arayışlarını hızlandırdı. CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde somut gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün gerçekleşen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde neler konuşulduğunu Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, köşesinde paylaştı.

İki parti arasındaki sürecin iderler tarafından belirlenen ve görüşmede de hazır bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın yöneteceğini belirten Sarıkaya, yazısında şöyle devam etti:

"İYİ Parti’den yansıyan bilgiye göre Tezcan ve Aydın ilk aşamada 14 büyükşehir üzerinde çalışacak… Bunlar; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Manisa, Bursa, Denizli, Eskişehir, Ordu, Samsun, Muğla, Aydın… Bu illerden Aydın, İzmir, Eskişehir’de mevcut büyükşehir belediyeleri CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor.

Bunlara ilave CHP, Balıkesir Büyükşehir adayı olarak milletvekili Ahmet Akın’ı aday olarak açıkladı. Bu durumda geriye 10 il kalıyor; bunlar üzerinde büyükşehir pazarlığının geçmesi bekleniyor.

 

ANKARA- ANTALYA
İYİ Parti kurmaylarından biri ilginç bir yaklaşım sergiledi, bazı illerde uzlaşının kolay sağlanabileceğine vurgu yaptı. “Mesela…” deyip ekledi:

“CHP liderliğinin Ankara’da Mansur Yavaş’ın kendilerinden aday olması talebine karşılık, biz de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce de aynı görevi yapmış, milletvekilimiz Hasan Subaşı’nın adaylığını talep edebiliriz…”

Bu talebin resmi görüşmede gündeme gelmemekle birlikte, alt düzeydeki temaslarda dile getirildiğini bildirmekle yetindi…

“CHP buna evet dedi mi?” soruma ise “Henüz görüşülüyor”yanıtını vermekle kaldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim