• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP üç ili İYİ Parti'ye bıraktı işte o şehirler ve en son ittifak kulisleri
21 Aralık 2018 Cuma 13:44

CHP üç ili İYİ Parti'ye bıraktı işte o şehirler ve en son ittifak kulisleri

CHP'nin 27 Aralık’ta yapılması planlanan Parti Meclisi (PM) toplantısı 4 Ocak’a ertelendi. Böylece CHP'nin İzmir adayının kim olacağının açıklanması da yeni yıla kalmış oldu. Öte yandan CHP üç ili ittifak ortağı İYİ Parti'ye bıraktı.

Erzurum Seçimleri - İzmir adayını 4 Ocak'ta açıklaması beklenen CHP, ittifak ortağı İYİ Parti'ye 3 il bıraktı. CHP'nin Osmaniye, Nevşehir ve Isparta'da aday çıkarmayacağı önü sürüldü. CHP bu illerde İYİ Parti adayını destekleyecek. 

İZMİR- BURSA- KIRKLARELİ VE ZONGULDAK... CHP 4 Ocak'ta gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısında yerel seçimlerde yarışacak adaylarını büyük oranda belirleyecek. Bu kapsamda, İYİ Parti ile işbirliği yapılacak İzmir ve Bursa adaylarının yanı sıra Mersin adayı da 4 Ocak'ta açıklanacak. CHP'nin mevcut il belediyelerinden Kırklareli ve Zonguldak adayları da 4 Ocak'ta açıklanacak. 

9 BÜYÜKŞEHİR, 27 İL AÇIKLANACAK... Daha önce toplam 530 aday açıklalan CHP bugüne kadar 11 büyükşehir adayı, 24 il belediye adayını belirlemiş oldu. CHP'nin 9 büyükşehir ve 27 il adayını daha açıklaması gerekiyor. CHP ile İYİ Parti arasında, 21 büyükşehirde kurulan ittifakın ardından, bu kentlerin ilçelerinde nasıl bir strateji izleneceğine yönelik geçen haftadan bu yana çalışmalar devam ediyor.

CHP ANKARA'DA 10 İLÇE İYİ PARTİ'YE... Edinilen bilgiye göre, önceki gün CHP genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti'li yöneticilerle bir araya geldi. CHP'de Ankara'nın yaklaşık 10 ilçesinin İYİ Parti'ye bırakılması önerilirken, İstanbul ve İzmir'in ilçelerinde daha çok CHP'nin adaylarına destek verilmesi talep ediliyor.

 

İSTANBUL VE İZMİR'İN İLÇELERİ İÇİN UZLAŞI YOK... Edinilen bilgiye göre; İstanbul ve İzmir'in ilçeleri konusunda henüz bir uzlaşı sağlanmadı. Edinilen bilgiye göre, iki parti arasında dün yapılan görüşmelerde iller üzerinde uzlaşıya varıldı. Buna göre, İYİ Parti, CHP'nin elindeki 8 il belediyesinde aday çıkarmayacak. CHP ise Osmaniye, Nevşehir ve Isparta'da aday çıkarmayarak, o kentlerde, İYİ Parti'yi destekleyecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim