• Erzurum1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara3 °C
  • İstanbul9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'de Parti Meclis toplantısı iptal
21 Şubat 2019 Perşembe 13:26

CHP'de Parti Meclis toplantısı iptal

31 Mart seçimleri yaklaşıyor ancak CHP'de sular durulmuyor. Maltepe ve Siverek adaylarının yeniden değerlendirilmesi için olağanüstü toplanacak olan PM bu talebini geri çekti.

Erzurum Seçimleri - 31 Mart'ta yerel seçimler yapılacak ancak teşkilat istifaları, aday tartışmları ile CHP'deki iç karışıklılar bitmek bilmiyor. CHP’de 12 Parti Meclisi üyesi, İstanbul Maltepe ve Urfa Siverek adaylarının yeniden değerlendirilmesi için PM’yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.  

Bu kapsamda PM 23 Şubat’ta toplanacaktı. Ancak aday listelerinin YSK'ye sunulması nedeniyle PM üyeleri zehir zemberek açıklama yaparak toplanmanın anlamasızlaştığını duyurdu.

PM’nin toplanması için imza veren isimlerden Selin Sayek Böke “Geciktirilerek gündemsiz bırakılan Parti Meclisi’nin toplanması anlamsızdır. Parti Meclisimizin olağanüstü toplanması talebimizi geri çekiyoruz” dedi.

İTİRAZ SÜRESİNİ BİLE GECİKTİRDİLER
Muhalif isimler yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Ne yazık ki YSK takvimini ve parti tüzüğümüzü de göz önüne alarak yaptığımız uyarıların hepsi göz ardı edilmiş, dilekçemizin genel merkezimize ulaştığı andan itibaren, söz konusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bile bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur.

GENEL MERKEZİN TERCİHİ
Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki örgütümüzün ve CHP’ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını artırmaya dönük bir fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır. Ancak Genel Merkezimiz tercihini bu yönde kullanmıştır.

PM'NİN ANLAMI KALMADI
Gelinen noktada, kasıtlı olarak gündemsiz bırakılan Parti Meclisimizin toplanması, anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirmiştir. Bu şartlar altında faydasını yitirmiş, gündemi ortadan kaldırılmış bir PM toplantısı yapmanın, doğası gereği anlamı olmayacağı gerekçesiyle olağanüstü toplantı talebimizi geri çekiyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da, partimizin tüm adaylarının seçimlerde en iyi sonucu alabilmesi için sahada ve her alanda hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İMZA ATAN İSİMLER
CHP’de PM’nin olağanüstü toplanması talebiyle PM üyeleri Ali Şeker, Mehmet Ali Çelebi, İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke, Gökhan Günaydın, Ekrem Kerem Oktay, Yaşar Seyman, Müslim Sarı, Hakkı Süha Okay, Haluk Pekşen, Erdal Aksünger ve Gaye Usluer imza vermişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim