• Erzurum23 °C
  • Erzincan27 °C
  • Ağrı24 °C
  • Ankara28 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhur'a katılan Yeniden Refah'ta kriz çıktı!
25 Mart 2023 Cumartesi 12:22

Cumhur'a katılan Yeniden Refah'ta kriz çıktı!

Aralarında MKYK üyelerinin de olduğu çok sayıda isim istifayı gündemlerine aldı. MKYK üyelerinden bazıları ise bundan sonraki toplantılara katılmama kararı aldı.

Erzurum Seçimleri/ Beş gün önce Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını açıklayan ve Cumhurbaşkanı adayı olacağını bildiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün sürpriz bir kararla Cumhur İttifakı'na katılmıştı.

Yeniden Refah MKYK üyelerinin Cumhur İttifakı'na katılmayı yüzde 60 oranında istemediklerini dile getirmişti.

Ani bir kararla ittifaka katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi’nde (YRP) merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyelerinin bir bölümünün karardan habersiz olduğu öğrenildi. Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın kızı ve Fatih Erbakan'ın da kardeşi olan Elif Erbakan'ın da karara tepkili olduğu öğrenildi.

Parti kaynaklarının aktardığına göre dün akşam saatlerinde çevrimiçi toplantıya çağrılan partinin MKYK üyeleri ve kadın kolları yöneticilerine cumhur ittifakına katılma kararı hakkında bilgi verilmedi.

Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın parti içindeki bir kanatla aynı fikirde olduğu ve ittifakın kendilerine zarar vereceğini düşündüğü belirtildi.

Öyle ki Elif Erbakan’ın AKP’li Binali Yıldırım’ın partilerini ziyareti sonrası “Neden cumhur ittifakına katılmamalıyız” başlıklı bir konuşma yaptığı da biliniyor.

Partililerden edinilen bilgilere göre partideki bazı isimler Elif Erbakan’dan haber bekliyor ve buna göre tavırlarını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak Elif Erbakan’a yakın bazı isimlerin ise istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim