• Erzurum7 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara15 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstifaya giden sürecin detayları ortaya çıktı: Akşener, Ağıralioğlu'nun teklifini reddetmiş; 'sırası değil'
29 Mart 2023 Çarşamba 14:53

İstifaya giden sürecin detayları ortaya çıktı: Akşener, Ağıralioğlu'nun teklifini reddetmiş; 'sırası değil'

Gazeteci Saygı Öztürk, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'den istifasına giden sürecin perde arkasında yaşananları anlattı. Buna göre Ağıralioğlu, 22 Mart'taki açıklamasından önce Genel Başkan Akşener'le görüştü.

Erzurum Seçimleri/ Daha önce altılı masanın kendilerine tuzak kurduğunu savunan, 22 Mart'ta yaptığı basın toplantısında ana muhalefet partisi liderini ve HDP'yi ağır suçlamalarla hedef alan, son olarak da içerisinde bulundukları Millet İttifakı'nın adayı - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklayan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasına giden süreçle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İlk olarak Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'deki siyasi hayatına ilişkin hatırlatmalarda bulunan gazeteci, şunları söyledi:

"Daha önce baktığımız zaman işte ilk milletvekili seçildi, deneyimi olmamasına rağmen partisinin grup başkan vekilliğine getirildi. Kısa süre sonra yaptığı açıklamalar partide rahatsızlık yarattı, o görevden alındı. Nereye çekildi? Bu kez parti sözcülüğü ve aynı zamanda genel başkan yardımcısı yapıldı. Fakat parti sözcülüğü dönemi de tartışmalı oldu. Yaptığı bazı açıklamalar partiyi zor duruma düşürdü. Meral Hanım orada da görevden aldı. Ne kaldı? Dış Türklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı.

Uygularla ilgili yurt dışında toplantı yapılacaktı, orada konuşmacıydı. Ama kendisi gerekçesiz gitmedi. Meral Hanım bu kez 'madem gitmedin' dedi, o görevden de aldı. Yavuz Bey'in siyasi devamlılığında sürekli bir geriye gidiş var. Geçen hafta ittifak yapılmış, imzalar atılmış, yeniden masaya dönülmüş, her şey yolunda. Ama Yavuz Ağıralioğlu konuşmaya başladı."

Ağıralioğlu, 22 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında şöyle suçlamalar yöneltmişti:

"İktidar 10 yılda milleti görmez oldu, siz daha gelmeden kör ve sağır oldunuz. Memleket mücadelesinde yüzde 75-80'lerin konuşulması gerekirken iktidarı matematiğe çevirdiniz. İktidarın yüzde 50'sinden 15-20 alamayan muhalefet, cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti."

"HDP'nin içinde olduğu bir denklemde, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, pazarlık vesilesi yapmayız dedik. Yavuz Ağıralioğlu için şartlar hiçbir zaman değişmez. Bu ilkesizliğe göz yumamayız. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK'ya katil derken gösteremediniz. PKK'ya katil diyemeyenlerin, övenlerin oyuyla pazarlık ettiği masadan şantaj dilini kapatmak zorundayız."

AKŞENER'LE GÖRÜŞTÜ

Öztürk, bu sözlerden en çok İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in rahatsız olduğunu söyledi. Ağıralioğlu'nun bu açıklamayı yapmadan iki gün önce Akşener'i evinde ziyaret ettiğini dile getiren gazeteci, şöyle devam etti:

"(...) Cumhurbaşkanı adayına neden oy vermek istemediğini anlattı. Genel başkanın yanıtı da şu oldu: 'Yavuz bu iş kapandı. Biz cumhurbaşkanı adayımızın kazanması için mücadele ediyoruz.' Bu konuyu konuşmamasını da öneriyor. İki gün sonra böyle bir konuşmayı yapıp genel başkanı sinirlendiriyor.

'BENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPIN'

Aslında sözünü ettiğimiz ziyarette bu konuyu kapattı. Arkasında da Yavuz Ağıralioğlu'nun şöyle bir talebi var; 'Beni genel başkan yardımcısı yapın' diyor. Genel başkan 'Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sırası değil' diyor ve konuyu kapatıyor."

Ağıralioğlu, 24 Mart'ta verdiği demeçte ise milletvekili adaylığı için başvurmadığını ancak Meral Akşener'den talep gelmesi bunu yapabileceğini söylemişti. Öztürk, "Demek ki teklif gelmemiş" ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim