• Erzurum8 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ Parti'de Büyükşehir adayı aday olamadı
20 Şubat 2019 Çarşamba 09:15

İYİ Parti'de Büyükşehir adayı aday olamadı

MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz, listenin YSK’ya geç teslim edilmesi nedeniyle aday olamadı.

İYİ Parti’nin Mersin İl Başkanlığı heyeti, adaylık listesini 17.00’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Kocamaz’ın adaylığını kabul etmedi.
Bu gelişmenin ardından İYİ Parti, il yönetimini görevden aldı.

Mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmişti.

GEÇERLİ MAZARET ŞART

Bir dönem de MHP'nin Yüksek Seçim Kurulu temsilciliği görevini yürüten Avukat Kürşat Ergün, bu durumda Burhanettin Kocamaz ve Meclis üyelerinin 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerine katılmasının mümkün olmadığını söyledi. Bu konuda yasalar açık olduğunu belirten Ergün, "Mevcut durumda Sayın Kocamaz'ın tek bir hukuki yolu bulunuyor. Bu noktada Kocamaz'ın geçerli hukuki bir mazereti ilçe seçim kuruluna sunması bunun da ilgili kurul tarafından kabul edilmesi gerekiyor" dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, il yönetiminin görevden alındığını söyleyerek partilerine yönelik bir operasyon olarak nitelendirildi. İşte o açıklama:

“Kurulduğu günden bu yana, türlü engeller ve oyunlarla karşılaşan İYİ Parti, bugün bir sınavdan daha geçmektedir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın adaylık evrakı, İl Yönetimi tarafından, saat 17:00’den sonra Seçim Kurulu’na götürüldüğü gerekçesi ile kabul edilmemiştir. Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu, İYİ Parti’ye yönelik ‘dahili’ bir operasyondur. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacağı herkes tarafından kabul edilen, Sayın Burhanettin Kocamaz’ın ve dolayısıyla partimizin yoluna örülen bu duvar, Türkiye’de siyasetin getirildiği noktayı tariflemek bakımından ibret vericidir. İl Başkanı görevinden alınmıştır ‘’

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim