• Erzurum11 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı13 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu açıkladı! Muharrem İnce'yi İstanbul'a aday gösterecek mi?
19 Eylül 2018 Çarşamba 14:58

Kılıçdaroğlu açıkladı! Muharrem İnce'yi İstanbul'a aday gösterecek mi?

"24 Haziran gecesi büyük hata yaptık" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce de mi kusurluydu" sorusuna "O defteri kapatmak istiyorum" cevabı verdi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için de ilk kez

Erzurum Seçimleri - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin yapıldığı akşam hata yaptıklarını ve seçmeni kırdıklarını itiraf ederken, Muharrem İnce ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. "24 Haziran gecesi büyük hata yaptık" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce de mi kusurluydu" sorusuna "O defteri kapatmak istiyorum" cevabı verdi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için de "Kim kazanacaksa onu koyacağız" dedi.

O GECE İYİ BİR SINAV VEREMEDİK VE SEÇMEN KÜSTÜ... "Biz 24 Haziran gecesinde iyi bir sınav vermedik, bunu açıklıkla kabul etmek lazım. Keşke 24 Haziran akşamı iyi bir sınav verebilseydik bu seçmende küskünlük de olmasaydı. Eğer bir kusur ve kabahat varsa o kusur ve kabahat bizim…" diyen Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce de mi kusurluydu o akşam? Sayın İnce partiyi suçluyor" hatırlatması üzerine ise "Ona da girmek istemiyorum. O defteri kapatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İNCE İBB'YE ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?... Muharrem İnce’nin CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı gösterilme ihtimali olup olmadığı sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimin kazanma ihtimali varsa onu aday göstereceğiz doğal olarak. Olması gereken de budur. Adaylar üzerinde durulacak, araştırılacak, kamuoyu yoklamaları yapılacak ve doğal olarak örgütlerin görüşü alınacak. Bütün bunların hepsini bir araya getirerek bir aday belirleyeceğiz" dedi.

ANKARA'DAN OTURUP ADAY BELİRLEMEYECEĞİZ... “Ankara için sağdan da oy alabilecek bir aday, İstanbul için ise soldan da oy alabilecek bir aday gösterilecek” yorumları hatırlatılan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Anketler de olacak, örgütün eğilimi de alınacak. İstanbul’da devasa bir örgütümüz var. Biz Ankara’da oturup diğer illerdeki adayları belirlemeyeceğiz. Örgüt ile bir araya geleceğiz, il ve ilçe başkanlarıyla… Büyükşehiri almak için ilçe belediyelerinin de büyük bir kısmını almamız lazım. Eyüp’ü, Kâğıthane’yi, Beykoz’u, Üsküdar’ı, Küçükçekmece’yi… Yeni ilçelerin de alınması gerekiyor. Büyükşehir belediye başkan adayı ile ilçe belediye başkan adayları arasında sağlıklı ve tutarlı bir iş bölümünün olması lazım."

 

BAZI İLLERİN, İLÇELERİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ... "Şu anda bazı illerin, ilçelerin adayları belli" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu dediğim il ve ilçelerin bazıları, bizim belediye başkanımızın olmadığı yerler. Örgüt oturup konuşuyor, gözlemliyor, bir kişi üzerinde uzlaşıyor. Görüş birliği sağlandıktan sonra o kişi bizim adayımız oluyor. Bu çerçevede belirlenmiş adaylarımız var ve sahada çalışıyorlar. Biz yan gelip yatıyoruz diye bir şey yok. Örgüt şu an çalışıyor." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim