• Erzurum20 °C
  • Erzincan26 °C
  • Ağrı22 °C
  • Ankara28 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oran da bayrak açtı
18 Mayıs 2017 Perşembe 11:50

Oran da bayrak açtı

CHP’de yeni lider adayları da bir bir sahneye çıkmaya başladı. Muharrem İnce’den sonra CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da yönetime ağır eleştirilerle adeta “ben de varım” dedi.

Erzurum Seçimleri- Umut Oran, eleştirilerini kitapçık halinde bastırıp tüm teşkilatlara gönderdi. Oran, “CHP, referandum sonuçlarını kavrayamıyor. CHP’de kurumsal bir değişime ihtiyaç var” dedi. 

Oran, “Yeni bir söz söylemek lazım” ismiyle bastırdığı 30 sayfalık kitapçıkta, 16 Nisan referandumu sonucu için CHP yönetimine sert eleştiriler yöneltti

Beni tehdit etti istifamı istedi

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün, ‘birden fazla kişi ile tehdit’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlarından yargılandığı davada, müştekiler Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü, sanıklardan şikayetçi oldu. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hayri İnönü ve eşi ile tarafların avukatları katıldı.

BASKI KURUYORDU

Hayri İnönü, Şişli Belediye Başkanı seçildikten sonra değişiklik yapma ihtiyacı hissettiğini dile getirerek, “Bu değişiklikler üzerine sanık Mustafa Sarıgül ile sorunlar yaşamaya başladım. Üzerimde büyük bir baskı oluştu. Tehdit edildiğimi hissettim. Korktum, daha doğrusu” dedi. Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan ve Tamer Saka ile yemek sırasında Ceylan’ın telefonu ile Mustafa Sarıgül’le konuştuğunu ifade eden İnönü, şöyle devam etti: 

ÇOCUKLARIMLA TEHDİT

“Sinkaflı bir konuşma oldu. ‘Politika hayatımı mahvettirmem’ şeklinde sözler söyledi. Telefon görüşmesini sonlandırdım. Ertesi gün Emir Sarıgül beni aradı. Arabayla aldırarak Mustafa Sarıgül’ün Bilkent’teki evine gittik. Evde, Mustafa Sarıgül, Amerika’daki çocuklarımı kastederek, çocuklar için Amerika’ya iki adam gönderdiğini, bunun 800 bin dolar gibi bir masrafa sebep olduğunu bana söyledi. Ben çocuklarım söz konusu olduğu için Amerika’ya gideceğimi söyledim. Çocuklarımın yanına gittim. Mustafa Sarıgül’le Amerika’da bir otelde görüştük.  O görüşmemizde bu işin böyle gitmeyeceğini, istifa etmem gerektiğini söyleyerek, istifa mektubu yazmamı istedi. Açıkça bir tehdit yoktu ama çocuklarımı takibi, ‘Nazlı’yı aldıracaktım’ gibi sözleriyle zaten tehdit etmişti. Ben de belediye başkanlığı ve kaymakamlığa hitaben iki dilekçe yazdım.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim