• Erzurum2 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Oylar çalındı’ siyasi ifade
24 Mayıs 2019 Cuma 08:01

‘Oylar çalındı’ siyasi ifade

Oyların çalındığı ifadesi siyasi bir ifadedir, gerekçede yer almaması da normaldir” diyen AK Parti kurmayları, yargı kararlarının siyaset diliyle yazılmadığını dile getirdi.

Erzurum Seçimleri/ YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin 250 sayfalık gerekçesi AK Parti yönetimi tarafından, ‘makul’ bulunarak, usulsüzlüklerin açıkça ortaya koyulduğu tespiti yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında öncelikli olarak İstanbul seçimleri ve Meclis’in çalışma takvimi gündeme geldi. YSK’nın iptal gerekçesinin ise o saatlerde henüz açıklanmadığı için MYK’da gündeme gelmediği belirtildi. Ancak parti kurmaylarının kendi aralarında yaptığı toplantıda, gerekçeye ilişkin ilk değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. Gerekçenin makul olduğu, gerekçedeki hukuki görüşlere yapılan eleştirilerin de anlayışla karşılanması gerektiği, ancak bunun hukuki karara gölge düşürmeyeceği tespiti yapıldı. AK Parti kurmayları tarafından “Aslolan hukukun aldığı karardır. Gerekçede sandık kurulları ile ilgili usulsüzlükler, oy-sayım cetvellerindeki yanlışlıklar ortaya konulmuştur. Bütün bunların seçimin sonucunu etkileyeceğine kanaat getirerek doğru karar alınmıştır” görüşü dile getirildi.
Kamuoyunda AK Parti’nin ‘oyların çalındığı’ iddiasının gerekçede yer almamasına yönelik münakaşaları ise parti kurmayları “Oyların çalındığı ifadesi siyasi bir ifadedir, gerekçede yer almaması da normaldir. Yargı kararları siyaset diliyle yazılmaz” şeklinde değerlendirdi.

 

ADAYLAR BIÇAK SIRTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısında İstanbul seçimlerine yönelik çalışmalar ele alındı. Toplantıda, Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki yarışın ‘kafa kafaya’ olduğu, asıl değişimin seçime 10-15 gün kala ortaya çıkacağı tespiti yapıldı. Bu sebeple bayramdan sonraki haftadan itibaren çalışmaların daha da yoğunlaşacağı belirtildi.

MECLİS TATİLE GİRİYOR
Meclis’in çalışma takviminin de konuşulduğu toplantıda, grup yönetimi tarafından MYK üyelerine, bedelli askerlik, turizmin teşvik edilmesine yönelik düzenlemeler ile köprü cezalarının kaldırılmasının da içinde olduğu torba teklifin yasalaştırılmasının ardından, bayramdan itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceği bilgisi verildi. Acil çıkarılması gereken düzenleme olması durumunda ise TBMM’nin 1 Temmuz-15 Temmuz tarihleri arasında çalışacağı belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim