• Erzurum8 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyaset kulisleri hareketlendi! 'Evine dön bitsin bu çile'
04 Mart 2023 Cumartesi 13:48

Siyaset kulisleri hareketlendi! 'Evine dön bitsin bu çile'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı dağıtmasının ardından gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli, Akşener'e 2020 yılında yaptığı 'Evine dön' çağrısını yineleyecek mi?

Erzurum Güncel- Muhalefet bloğunun Şubat 2022'de oluşturduğu altılı masa dün itibariyle resmen dağıldı. Bugüne kadar toplantılarda cumhurbaşkanı adayını hiç konuşmayan altı liderin ilk kez aday konuştuğu toplantıdan kriz çıktı. Dün kameraların karşısına geçen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İYİ Parti'nin bir tercihe zorlandığını ve bir kıskaca alındığını belirterek altılı masadan ayrıldıklarını duyurdu. 

Akşener'in çok sert sözler ve altılı masa liderlerine suçlayıcı ifadeler kullanarak masadan kalkması siyaset camiasını hareketlendirdi. CHP, altılı masaya İYİ Parti'nin yerine yeni partiler bulacağını ima ederek 'Merak etmeyin, taşlar yerine oturacak' derken, İYİ Parti'nin ise bundan sonraki stratejisinin ne olacağı merak ediliyor. 

BAHÇELİ 'EVİNE DÖN' DEMİŞTİ

Öte yandan Akşener'in masadan ayrılmasının ardından gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Hatırlanacağı üzere MHP Lideri Bahçeli 2020 yılında Meral Akşener'e sürpriz bir çağrıda bulunarak 'Evine dön' demişti. Bahçeli, “Sayın Akşener’in böyle ittifak olmayacağını görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Akşener ise bu çağrıya sosyal medya hesabından İYİ Parti genel merkezinden evine gittiği bir fotoğrafı paylaşarak "Genel Merkez'deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum." şeklinde cevap vermişti.

ÇAĞRISINI YİNELECEK Mİ?

Altılı masada dün yaşananlar sonrası gözler yine MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Altılı masanın dağılmasının ardından MHP Lideri'nin Akşener'e tekrar 'Evine dön' çağrısında bulunabileceği belirtiliyor. Bahçeli tarafından böyle bir çağrının gerçekleşmesi halinde ise altılı masadan çok sert açıklamalar yaparak ayrılan ve şu an için seçime tek başına girmek zorunda kalan Meral Akşener'in ne cevap vereceği merak konusu oldu. 

İLK DAVET DESTİCİ'DEN GELDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Cumhur İttifakı'na davet etti. Destici, "Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, altılı masada değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı'nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim