• Erzurum5 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyasilerden Sözcü’ye operasyona sert tepki
19 Mayıs 2017 Cuma 14:37

Siyasilerden Sözcü’ye operasyona sert tepki

Sözcü'ye yönelik algı operasyonuna siyasilerden de tepki geldi.

Erzurum Seçimleri- Sözcü Yazarı Emin Çölaşan’ı Ankara bürosunda ziyarette bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve İstanbul Milltvekili Aykut Erdoğdu gelişmelerle ilgili üzüntülerini belirtti.

col213111111
 

Balbay şunları söyledi: “19 Mayıs gününde yapılan bu operasyon seçmene başlı başına mesaj. Cumhuriyetin kalesi olan bir gazeteyi hedefe koyuyorlar. Kendi yaverleri FETÖ'cü çıkmışken bunu yapıyorlar. Bu iş iyice kara mizaha döndü. Bu yaşananlar yeni dönemin bir işareti. Sözcü Anadolu'nun her yerinde, bir bayraktır. Bunu hazmedemiyorlar. Sözcü bayraktır ve bunu yırtmaya çalışıyorlar ancak güçleri yetmeyecek. Sözcü halkın söylemek istediklerini söylüyor, yazıyor. Halkın sözcüsü oluyor. Gidin bakın vatandaşa, öğretmeni, işçisi hepsinin derdini yazıyor. Sözcü'nün gerçekleri yazmasını hazmedemiyorlar.”

 

 

aykut-erdogdu
 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞDU: FETÖ BALYOZUYLA CUMHURİYETİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gözaltı kararlarını kınadığını belirterek, “Sözcü bizim sözümüzdür… Sözcü’ye uzanan karanlık elleri kırarız…” dedi. “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Erdoğdu, şöyle konuştu: “Sözcü Cumhuriyetin de kalesidir. Çok güçlü tepki göstermek zorundayız. Sözcü bizim gücümüz, sözümüzdür. Sözcü'ye uzanan bu karanlık elleri kırarız. 19 Mayıs günü Sözcü Gazetesi'ne yapılanlar, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyete yapılmış küstah bir saldırıdır. Bu tarihte yapılması hukuki değil, örgütlü operasyon olduğunu gösterir. Biz yine de bin kere ‘Hayır' demeye devam edeceğiz, daha yeni başlıyor, bin kere ‘Hayır' AKP, FETÖ balyozu ile Cumhuriyeti yıkmaya çalışıyor. Şu an hedefte Cumhuriyetin en güçlü kalesi Sözcü Gazetesi var. Buna hepimizin karşı gelmesi gerekiyor.

FETÖ'CÜ ARIYORLARSA SARAY'A BAKSINLAR

Türkiye'de şu anda bir ekonomik kriz var, sosyal kriz var, dış politikada kriz var ve bunu daha da ağırlaştıran bir devlet var. Sözcü'ye yapılan operasyonun birçok karşılığı olur. Sözcü yayın hayatı boyunca en cesur haberciliği, muhalefeti yapmıştır. Cumhuriyetin en güçlü burçlarından biridir. Bu saldırıya karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Bu bir iktidar saldırısıdır ve asla yılmayacağız, geri adım atmayacağız. Sözcü'ye, değerlerimize sahip çıkacağız. İktidar sahipleri FETÖ'cü arıyorsa saraylarına, belediyelerine, yandaş gazetelerine baksınlar”

TANRIKULU: 19 MAYIS'I UNUTTURMA OPERASYONU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu‏, Twitter hesabına yazdığı mesajında SÖZCÜ'ye operasyona sert tepki gösterdi. Tanrıkulu, “19 Mayıs’ı kutlamaya izin vermemenin yeni boyutu Sözcü’ye gözaltılar” diye yazdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran

19 MAYIS GÜNÜ SÖZCÜ'YE OPERASYON TÜM ATATÜRKÇÜLERE VATANSEVERLERE MEYDAN OKUMAKTIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da Sözcü’ye yönelik algı operasyonu ile ilgili şunları söyledi: “Atatürkçü, vatansever ve muhalif kimliği ile bilinen Sözcü Gazetesi'nin sahibi ve üç değerli çalışanına Atatürk'ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü gözaltı kararı çıkarılmasının tek bir anlamı vardır. Bu operasyon Sözcü Gazetesi'ne değildir. Bu operasyon Sözcü Gazetesi nezdinde bütün Atatürkçülere, vatanseverlere ve AK Parti diktasına boyun eğmeyenlere yöneliktir. İktidar ve yandaşları adeta meydan okumakta, size bayramı bile zehir edeceğiz demektedirler. Sözcü Gazetesi’nin FETÖ’cülükle itham etmek hakarettir. Bugün FETÖ ile mücadele ettiğini öne sürenler zamanında Fethullah Gülen’in dizinin dibinden çıkmaz, ağızlarından “Hocaefendi” sözünü düşürmez iken Sözcü Gazetesi, Fethullah Gülen’e FETÖ diyerek manşet atmış, tehlikeye dikkat çekmiştir. FETÖ’nün neredeyse bütün ülkeyi yönettiği dönemde FETÖ’ye meydan okuma cesareti göstermiş Sözcü’yü kalkıp bugün FETÖ’cülükle suçlamak akıl mantık vicdanla açıklanamaz. Üstelik operasyonun olduğu günden bir gün önce yayınlanan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Avrupa Birliği destekli, “İfade ve Basın Özgürlüğü” raporunda Türkiye'de halen 159 gazetecinin tutuklu olduğu belirtildiği halde iktidar, cezaevlerindeki tutuklu gazeteci sayısını arttırma konusunda kararlı olduğunu bu adımıyla göstermeye çalışmaktadır. Günler öncesinden sözde provakasyon olabilir uyarıları ile 19 Mayıs kutlamalarını iptal ettirenler, 19 Mayıs günü kendilerince bayrama gölge düşürmek için asıl hamlelerini yapmışlardır. Gözaltı kararının açıklanması için 19 Mayıs gününün seçilmesi kesinlikle iyi niyetli bir girişim değildir. Bunu yapanların derdi ne hukuktur ne de FETÖ ile mücadele. Ancak ne Sözcü Gazetesi ne de bizler bu baskılardan yılacak değiliz. Bunlar bizim ancak mücadele azmimizi arttıracaktır. Sözcü Gazetesi'nin arkasında yüzbinler var. Sözcü Gazetesi, yandaş gazeteler gibi yandaş kurumlara ısrar ettirilerek aldırtılmıyor. Bu ülkenin her kesimden emekçisi nasıl her sabah giderek bayiden bir Sözcü alarak gazetesine sahip çıkıyorsa bu komploya karşı da gazetesine sahip çıkmasını bilecektir. Bizler de bu mücalede onların ve Sözcü Gazetesi'nin yanında olacağız.”

 

yesilyurt
 

“ZULMEDENİN KAZANDIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Sözcü Gazetesi Ankara Bürosuna ziyarette bulunarak, destek verdi. Yeşil, “Sözcü her zaman, en karanlık dönemde bile halkın sözü, gözü, kulağı olmuş bir gazetedir. Bu süreçte özellikle halkın gözü, sözü olan o sözleri yok etmek için, halkın haber alma özgürlüğünü elinden almak için çaba sarf ediyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hangi zulmü yaparlarsa yapsınlar; asla Sözcü'nün, bizim sözümüzü kesemeyeceklerdir. Tarih zulmedenleri yazmaz,  zulmedenin kazandığı görülmemiştir. Biz zulme karşı olacağız. Bu hepimizin boynunun borcudur. Bu müdahaleler sizin sesinizi kesemeyecektir. Her zaman yanınızdayız” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim