• Erzurum8 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara19 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SOL Parti'den ittifak kararı
24 Mart 2023 Cuma 15:47

SOL Parti'den ittifak kararı

SOL Parti, 14 Mayıs seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ittifakı içerisinde kendi ad ve amblemleriyle katılacağını duyurdu.

Erzurum Seçimleri/ Parti tarafından yapılan açıklamada, "Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz" denildi.

SOL Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere dair açıklama yayımladı. İttifak ve destek kararını açıklayan SOL Parti, seçimlere Sosyalist Güç Birliği ittifakı altında, tüm illerde kendi adı ve amblemiyle katılacak.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan SOL Parti, "Önümüzdeki seçimlerin en önemli yanı başta ekonomisi olmak üzere, adalet sisteminden toplumsal yapıya her alanda ülkemizi İslamcı faşizmin karanlığında büyük bir çöküşün içine sürüklemiş olan tek adam rejiminden kurtulmaktır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Seçimlere katılma hakkı olan TKP ve TKH ile seçimlere katılma hakkı olmayan Devrim Hareketi ve TSİP ile Sosyalist Güç Birliği’nde birlikte mücadele edeceğiz.

Öte yandan HDP ile seçim ittifakı imkanlarının araştırılması çerçevesindeki görüşmelerimiz ise temel prensiplerde olumlu karşılıklar bulmuştur. Ancak mevcut dar zaman aralığı içinde her iki tarafın kendi iç prosedürlerinin tamamlanarak olumlu bir sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır.

Önümüzdeki seçimlerin en önemli yanı başta ekonomisi olmak üzere, adalet sisteminden toplumsal yapıya her alanda ülkemizi İslamcı faşizmin karanlığında büyük bir çöküşün içine sürüklemiş olan tek adam rejiminden kurtulmaktır.

Partimiz uzun zamandır CB seçimlerde geniş bir muhalefet mutabakatının oluşmasını ön plana alan bir çaba içinde olmuştu. Gelinen aşamada böyle bir mutabakatın oluşmasını çok önemli buluyoruz. Seçim sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar karşısında Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz.

Faşist rejime son vermek ve yeni bir ülke kurma mücadelesini yükseltmek için hazırız!

SOL Parti, parlamento seçimlerinde kapitalist neoliberal sermaye düzeni karşısında anti-emperyalist, emekten, laiklikten ve barıştan yana yeni bir ülke kurma bayrağını yükseltmek için var gücüyle çalışacaktır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim