• Erzurum14 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım: AK Parti adına racon kesenin sesini keseriz
14 Mayıs 2017 Pazar 11:59

Yıldırım: AK Parti adına racon kesenin sesini keseriz

Başbakan Yıldırım: Bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez. Kimler kesiyorsa onların sesini kesmesini de biliriz. Partimiz adına kimse ahkâm kesemez.

Erzurum Seçimleri- Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere’den dönerken uçakta gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Medyada sosyal medyada AK Parti’lilik adına hakaret içerikli söylemlerde bulunanlara tepki gösteren Yıldırım, şöyle konuştu: “Bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu?- Partimiz adına kimse ahkâm kesemez. Konuşuyor orada tamam istediğini söylesin, ama partiyi ilzam edip, partinin politikalarını uygulamaya yönelik bir parti adına konuşacak olan partinin içinde olması lazım. Konuşacak bir şey yok, abesle iştigal, böyle bir şey olur mu? Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var.”

VESAYETLER BİTTİ

“Başkaları bizim adımıza niye mesaj versin, biz mesajımızı veririz” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Ama bizi beğendiğini söyler-beğenmediğini söyler, şu iş yanlış der, bunu herkes diyebilir. Ama biz parti adına, partiyi bağlayacak mesajları ancak parti adına konuşmaya yetkisi olan, ehliyeti olan insanlar verir. Bizim parti yönetimlerinde görev almayan milletvekillerimiz bile konuşmuyor. Niye hiçbir sıfatı olmayanlar konuşsun? Nerede olursa olsun, ben adres göstermiyorum. 16 Nisan bütün vesayetleri gömmüştür, bitti. Tek vesayet sahibi var, o da millettir. Milletten başka kimse vesayet sahibi olamaz.”

MATTİS’LE GÖRÜŞME

Amerika Savunma Bakanı Mattis’le yaptığı görüşmeye değinen Yıldırım, “Görüşme verimli, faydalı geçti. Bizim için PKK eşit YPG eşit PYD’dir. Siz PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ediyorsunuz, dolayısıyla öbürleri de bunun aynısı. 

Terör örgütüyle bir işbirliği yapıp başka terör örgütü, DEAŞ’ı yok etmek Amerika gibi NATO üyesi, Türkiye’nin müttefiki bir ülkeye yakışmaz, bunu da aynen söyledik. Yani zorlandı açıklamada. Sonra dedi ki, bu bir seçim değil, bu bir mecburiyettir” ifadesini kullandı. 

YETERLİ BULMAMIŞLAR

Yıldırım, Türkiye’nin Rakka operasyonu konusundaki teklifinin sorulması üzerine, “Onların askerleri, sahadakiler bu bizim tekliflerimizi yeterli bulmamışlar. ÖSO’yla, yani Fırat Kalkanı modelini uygulayalım dedik” dedi. 

HALA ŞANSINIZ VAR

Mattis’e PKK’nın elindeki ABD silahlarını da sorduğunu ifade eden Yıldırım, “(Onlar daha önce Irak tarafında verilen silahlar. Oradan ellerine geçti. Mesela M16 onlarda olamaz) denildi” sözlerini kaydetti. Terör örgütü PYD/YPG’ye silah verilmemesini istediğini vurgulayan Yıldırım,  şunları kaydetti: “(PKK’daki silahlar bunların silahları değil) dedi. ‘Terör örgütünün eline bu silahların geçmeyeceğini nasıl garanti edeceksiniz?’ dedim. ‘Takip edeceğiz, bir takip sistemi kuracağız, Rakka operasyonundan sonra da onların burada işi olmayacak ve işleri bitecek’ dedi. Bu konunun Türkiye için çok önemli olduğunu, b ciddi bir sonuç doğuracağını biliyorlar. ‘Hala şansınız var’ dedim.”

İCAZET ALMAYIZ

Terörle mücadele konusunda birilerinden icazet almalarının söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, “Gereğine her zaman hazırız.Geçenlerde işte yaptık. Karaçok ve Şengal’de gereken operasyon yapıldı. Yine rahatsızlık veren olursa, tehdit gelirse yine yaparız. Kimseden icazet almamız gerekmiyor” ifadesini kullandı.

BELA ALDILAR

Başbakan Yıldırım, bir soru üzerine Almanya’nın FETÖ’cülerin iltica talebini kabul etmesini de değerlendirdi. “Almanya ayıp etmişler. bu Türkiye’ye karşı hasmane bir tutumdur” diyen Yıldırım, “Başlarına bela alıyorlar, kendileri bilir. Biz de dostumuzu-düşmanımızı biliriz” sözlerini kaydetti. 

PARTİDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Yıldırım, parti yönetimi ve kabine değişikliğiyle ilgili bir soru üzerine, “Parti yönetiminde olabilir tabii, MKYK’da değişiklik olabilir, dolayısıyla parti yönetimi de ona göre yeniden şekillenebilir. Yeni genel başkan kendisi ekibini doğal olarak oluşturması lazım” yanıtını verdi. 

ENFLASYON NORMALE DÖNER

Ekonomideki son durumu da değerlendiren Yıldırım, “Enflasyon artışını biz de öngörüyorduk, yani bu enflasyondaki artış geçici bir durum. Hatırlayın, Amerikan seçimlerinden sonra kurda ciddi bir oynaklık oldu, birdenbire çok yükseldi, kur etkisi var büyük oranda. Yani bu tabii arzu ettiğimiz bir şey değil. Yıl içinde normale döner” diye konuştu. 

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDEYİZ

Son kamuoyu yoklamalarına göre AK Parti’nin oyunun yüzde 51-54 arasında olduğunu  vurgulayan Yıldırım, “Yüzde 50’nin altında gösteren hiçbir kamuoyu araştırma yok. Referandum da bu kadar, bu bizim oyumuz demek doğru bir şey olmaz, çünkü referandum ayrı. Yani kim verdi, kim vermedi, mercekle oy arayacak halimiz yok. MHP evet kampanyası, biz evet kampanyası yaptık, Büyük Birlik Partisi evet kampanyası yaptı, diğer hayır yapanlar da ortada. Dolayısıyla orada oy üleşmek, yani CHP’nin yaptığı hata o” ifadesini kullandı. 

ALMANYA İLK ADIMI ATMALI

“Almanya’nın hasmane tutumunun sebebi nedir?” sorusuna Yıldırım, “Yani Almanya-Türkiye ilişkileri kolay kolay bozulacak ilişkiler değil. Yani ne kadar gayret ederse etsinler bozmaları da çok kolay değil. Bizim de özel, onlar için de özel. Biz bu ilişkileri onararak sürdürme durumundayız, buna ihtiyaç var. Konuları söz düellosuyla götürmek yerine, oturup daha sakin konuşmak lazım. İşi kör dövüşüne dönüştürmemek lazım. Bundan hiç kimseye bir fayda yok. Almanya, ‘İlişkileri düzeltelim’ dedi. ‘Siz adım atın’ dedim. FETÖ ve PKK’lılarla ilgili adım atılmasını bekliyoruz” cevabını verdi. 

YENİ ABD YÖNETİMİ BİZE DAHA YAKIN

Yaşananların, Türkiye ile ABD arasında uzaklaşma olarak görülmemesini isteyen Yıldırım, “Yani eski yönetimle yeni yönetim geçişinden kaynaklanan bir durum var. İntikal durumu var. Şimdi yeni yönetim tam anlamıyla bütün konularda kendi politikalarını, düşüncülerini henüz uygulayamıyor, sahadaki ekipler önceki yönetimin ekipleri, dolayısıyla bir zaman tanımak lazım. Amerika’yı yeni dönemde Türkiye’yle ilgili daha istekli gördüm. Siyasi yönden de İngiltere Türkiye’yle yakınlaşmak istiyor.  Bölgesel konularda, güvenlik konularında, savunma konularında Türkiye’yle daha fazla işbirliğinden yana” diye konuştu. Star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim