• Erzurum4 °C
  • Erzincan8 °C
  • Ağrı4 °C
  • Ankara11 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖ itirafı ses getiren Sadullah Ergin topu Kılıçdaroğlu'na attı: Kontenjanları CHP açtı
14 Nisan 2023 Cuma 14:46

FETÖ itirafı ses getiren Sadullah Ergin topu Kılıçdaroğlu'na attı: Kontenjanları CHP açtı

FETÖ teröristbaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini belirten Sadullah Ergin, CHP'den aday gösterilmesiyle ilgili, "Böyle bir düşüncemiz yok. Çankaya'yı özel olarak istemedik, kontenjanları CHP açtı" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in CHP’nin milletvekili aday listesinde Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi, CHP tabanını allak bullak etmişti. Yükselen tepkilerin odağında olan Sadullah Ergin Habertürk TV'ye çıkarak kendisini savundu.

Ergin'in itiraf gibi açıklamaları şöyle:

CEZAVİNDE PİNPON GÖRÜNTÜSÜ

Pinpon oynamak değil, cezaevindeki koşullara ilişkin basında çıkan haberler vardı. Sıcak su akmıyor, yemekler soğuk çıkıyor diye eleştiriler yapılıyordu. Eleştirilerin doğru olup olmadığını kontrol ettik. Bu tür haberlere kulak kabartan arkadaşlara beraberce dolaşmayı teklif ettik. Orada cezaevinin koşullarına, imkanlarına baktık. Yemeklerin hükümlülere nasıl ulaştığına baktık. Sosyalleşme alanlarında masa vardı. Sadece kameralara görüntü vermek için o şekilde bir şey yaşandı doğru.

ZEKERİYA ÖZ İLE GÖRÜŞME

Zekeriya Öz ile bir kez görüştüm. Enteresandır. Bakan olduktan 2 ay sonra bana randevu vermiyor diye şikayet etti. Soranlara 'rica ediyorum siz de randevu vermeyin' dedim. Temmuz 2010 YAŞ dönemi, 102 muvazzaf generale yakalama çıktı. Bunun üzerine ortalık karıştı tabii ki. Konunun üzerine gittim, o meseleden dolayı bir kez görüştüm. Öz'ün yapmış olduğu tasarrufu boşa düşürecek adım attım. Aykut Cengiz Engin bey müzekkere yazmıştı, merkez komutanlığa. Muvazzaf komutanlarla ilgili size gelen yazıları ancak başsavcı imzasıyla gelirse yapacaksınız demişti. Dolayısıyla biz başsavcı üzerinden bir müdahalede bulunarak yanlış operasyonu etkisiz kılmışızdır o dönem.

FETULLAH GÜLEN'İ PENSİLVANYA'DA ZİYARET ETTİM

Doğrudan bir görüşmem yok. Siyasetçilerin geniş görüşme yelpazesi vardır. Geçmişte bir görüşmemiş olmuş olabilir, çok eski. Yurt dışında Amerika'da iken Türk Festivali vardı. Hatay'ın esnaf dernekleri gitmişlerdi. Türkiye'nin yerellerini tanıtan ürün satışları, folklorik şeyler yaptırıyordu. Bölgenin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri Hatay'ı tanıyorduk. O esnada temas oldu. Bulunduğu yerde Pensilvanya'da oldu. 2004-2005 olabilir. Sadece bir ziyaret oldu. Kalabalık bir heyetimiz vardı. Turistik ziyaret gibi gelinip geçildi. Benim çizgim belli. Milli Görüş'ten gelmiş bir insanım. Görüştüğümüz insanlar değil, yaptığımız işlere bakmak lazım.

ÇANKAYA'DAN ADAYLIK

Kuddusi Okkır benden önceydi, Mehmet Ali Şahin dönemidir. Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi. Şu ana kadar olmadı. Böyle bir şey hiç düşünülmedi. Bizim Çankaya'dan aday olmamızla ilgili özel çalışmamız yoktu. CHP ile çalışmayı şöyle yaptık. CHP ittifak yapacağı partilerle anket sonuçlarını yan yana getiriyor, sonuç alacağı yerlerden kontenjan açıyor. Ankara'da yeterli kontenjan açılmadı. Sadece 2 tane açıldı. 2. bölgede İdris Şahin Bey var. Çankırılıdır. 2. bölgede o bölgede daha fazla tanış vardır diye 2 bölgeye yazıldı.

"CHP BİZE ALAN AÇTI"

CHP partilerle görüşüyor. Gelecek, DEVA, Saadet'le görüştü. CHP bize alan açıyor. Ankara'da iki alan açtı. Bizim şuradan diye bir tercihimiz yoktur. Bu şekilde onlar yer belirliyor, biz o yerlere uygun arkadaşlarımızla tespit yapıyoruz. Burada CHP'nin eleştirilecek boyutu yok. Nihayetinde şu anda muhalefet bileşenleri Türkiye'deki mevcut gidişatı değiştirmek istiyorlarsa bir şekilde işbirliği yapmak zorunda. Biz 81 il seçim çevresinde aday çalışmalarımızı hazırladık. CHP'den bu şekilde 300'ü yakalamak için işbirliği teklifi geldi. Bu teklif haklı bulunmuştur. Ayrı ayrı girilmesi halinde 300'ü yakalama ihtimali olmamıştı. Nihayetinde bu seçim süresince kampanyada yapılacak işbirliğidir. Tabii ki daha sonra yürütmede de olabilecektir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim