• Erzurum4 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti'den erken seçim açıklaması!
30 Ağustos 2018 Perşembe 15:31

AK Parti'den erken seçim açıklaması!

"Gündemimizde erken seçim yok" diyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapacakmış gibi çalıştıklarını söyledi.

Erzurum Seçimleri- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerin erkene alınmasının şu anda gündemlerinde olmadığını belirterek. yerel seçim için MHP ile ittifak konusunda kapıyı açık bıraktı. Özhaseki, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın devam edip etmeyeceğiyle ilgili olarak, "Biz ittifak yapmayacakmışız gibi çalışıyoruz. Ancak önümüzdeki dönem neler görürüz takip etmek lazım. Gelişmelere göre hareket etmekte fayda var. Cumhur İttifakı'nda biz birçok konuda örtüşüyoruz. Şu an çok erken" dedi. İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin Habertürk'te yaptığı açıklamadan satır başları...

"DERS ALMAZSAK PERİŞAN OLURUZ"... Biz AK Parti olarak çok hızlı davranan bir partiyiz. Özeleştirimizi yaptık, yol haritamızı belirledik. Zamanında yapılan ideolojik belediyeciliği bir kenara bırakarak hizmet belediyeciliği yaptık. Neredeyse tüm partiler belediyeleri almışlardı, ama sonra bu kendi sonlarını hazırladılar. Belediyecilik çok zor.

- Seçimlerde yüzde 49'a kadar gelmiş bir partiyiz, yüzde 6 nereye gitti. Bunu konuşuyoruz. Vatandaşın bize kızgınlığı varsa araştırıyoruz. Biz bundan ders almazsak öbür seçimlerde perişan oluruz. Biz kendi içimizde dersimizi iyi çalışıyoruz.

- Yerel yönetimler olarak brifing verdik. Bütün çalışmaları sistematik şekilde sunum yaptık. Kabul de gördü. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Biz 30 büyükşehirden 18'inde varız. 51 il içerisinde de 30 vilayette varız. 48 vilayette AK Partili belediyeler var. 2018 seçimlerinde de belediye seçim çevresinde 60 vilayette birinciyiz. 6-7 ilde de kıl payı ikinci partiyiz. Bu bir tespit.

 

MİLİTAN KADROLAR İŞBAŞINDAYDI... Bizden önceki dönemde keskin bir tavır vardı. Militan kadrolar içerideydi ve iş görülmezdi. Biz seçimlerde gitttiğimiz yerlerde yaptıklarımızı anlatacağız. Yeni gelişmelerden de bahsedeceğiz. Çocuklar, gençler, kadınlar için ortaya koyduğumuz projeleri söyleyeceğiz.

VATANDAŞ HESABINI SORAMIYOR... Bizim yaptığımız icraatlar, parti içinde karar verilmiş olan bir çalışmaydı. Parti olarak, bir vatandaş bir şehirde belediye başkanına 5 yıl görev verdiyse, bir takım işler aksıyorsa vatandaş bunun hesabını soramıyor.

PARTİ BAŞKANLARA 'KENARA GEL' DİYEBİLİR... Parti 5 sene beklemek zorunda değil. Orada seçilmiş meclis üyeleri var. Parti kendi kurallarına uygun düşmeyen belediye başkanlarına "kenara gelin" diyebilir.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?... Sayın Cumhurbaşkanımız belediyecilikten geldiği için gözü hep belediye hizmetlerindedir. Her bir konuda beyefendinin de bir haberi vardır. Belediye başkanı adayının insani özelliklerin çok ön planda olduğunu söylemeliyim. Gönül seferberliği, insani ilişkiler... İkincisi bir de çalışma istiyor bu iş. Yönetim kabiliyeti var mı ona bakacağız. Para, insan, algı, mekan yönetimini biliyor mu ona bakacağız. O belediyeden olmasına dikkat edeceğiz. Alternatif adaylar her zaman olacak.

AK PARTİ'NİN OY ORANI... Anketler normal gözüküyor. İlk girdiğimiz seçimlerde yüzde 33-34 seviyelerinde oyumuz vardı. AK Parti yüzde 40 ile 50 bandına oturmuş bir parti. Biz Türkiye'nin partisiyiz, her ilde varız. Belediyecilik tecrübemiz var. Merkezi hükümetle işbirliğinde olmanın avantajını herkes değerlendiriyordur. Kıl payı olan yerlerle ilgili özel çalışmalar yapacağız. Şehrin resmini çekmek bizim için önemli. Oraya yorum çok katmayacağız. Ne istiyor, ne bekliyor, seçmen tercihleri nelerdir bunları biz anketlerle çözüyoruz. O şehrin sevdiği insanları biz bulacağız, başka çaremiz yok.

İTTİFAK YAPILACAK MI?... Şu an ittifak için bir şey söylemek için çok erken. Biz ittifak yapmayacakmışız gibi çalışıyoruz. Ancak önümüzdeki dönem neler görürüz takip etmek lazım. Gelişmelere göre hareket etmekte fayda var. Cumhur İttifakı'nda biz birçok konuda örtüşüyoruz. Şu an çok erken. Yerel seçimlerde ittifak daha zordur. Biz bu ittifaka dikkat ediyoruz.

SEÇİMLER ÖNE ALINACAK MI?... Seçimlerin öne alınması gibi bir şey bizim gündemimizde yok. Ama bu tarih uygun değil. Bu tarih bize göre yanlış. Seçimler geçtikten sonra konuşulabilir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim