• Erzurum10 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydemir: “16 Nisan milli irade seferidir”
02 Nisan 2017 Pazar 16:04

Aydemir: “16 Nisan milli irade seferidir”

Milletvekili Aydemir: “Yegane gücümüz milli iradedir”

Erzurum Seçimleri/ AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye seferberliğidir. Bu tarihi adımın yegane gücü milli iradedir. Ülke adına, tarihe, tarihi bir yürüyüştür.” dedi. 
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tanıtım çalışmaları kapsamında Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla buluştu. Milletvekili Aydemir, İstişare ortamında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde öngörülen sistemle ilgili değerlendirmelerde bulundu, soruları cevaplandırdı, değişikliği içeren maddeleri açıkladı.
Aydemir’den ak dönem hatırlatması
2002’den başlayan süreçle AK Parti hükümetlerinin fikir, inanç, teşebbüs hürriyetlerinin önünü açtığını, inanç sahiplerine reva görülen zulüm dönemini tarihin karanlıklarına ittiğini, sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde günü birlik adımlar değil, tarihi atılımlar yapılarak reformlar gerçekleştirildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de bu reformlardan biri olduğunu kaydetti.
Tarihe, tarihi yürüyüş
Türkiye’nin 2002 öncesiyle kıyaslanmayacak ölçüde geliştiği, her alanda ülke için milat sayılacak yatırım ve yaptırımlar kaydedildiğini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘AK önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği AK ufukta tarihi yürüyüşümüzü sürdürüyor, yönetimde istikrar ve güven için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini siz milli irade ile paylaşıyoruz’ dedi. Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ortaya konulan hükümler milli iradenin ortak talebidir. Bizim sesimiz de milli iradenin sesidir’ vurgusunu yaptı.
Sistemle gelen ilkler ve sistemin özü
İstişare etkinliğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kaydettiği ilkler, ülkedeki sosyal ve ekonomik gerçekler ışığında vurgular, sistemin öncelikleri ve özellikleri üzerinde duran Milletvekili Aydemir, Türkiye’de sosyal ve ekonomik alanda gelişme ve büyümenin olmazsa olmazının istikrar, diğerinin ise yönetimde ve ekonomide güven olduğuna dikkat çekerek anayasa değişikliğinin özünü bu temellerin oluşturduğunu anlattı.
Haydi gençler haydi evet’e
Türkiye’ye fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetlerini kazandıran AK anlayışın paydaşlarıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde 18 yaşındaki gençlere temsil hakkı getirdiğini, bunun demokrasi alanında bir reform olduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin zihni emek ve ürünlerini demokrasimize kazandırma atılımımıza hayır diyenler, gençlerimize inanmayanlardır. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin sesini, düşünce ve eserlerini ortaya çıkarmak, onların değerlerini sahiplenmek adına, evet çağrısı yapıyoruz’ kaydını düştü.
Terörle mücadele
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin en önemli getirilerinden birinin de terörle mücadele odağında ele alınması gerektiğine değinen Milletvekili Aydemir, “Değişiklikle yönetimde sağlanacak istikrar ve güven ortamıyla birlikte terörle mücadele azim ve kararlılığı güç kazanacak, terör odakları yok olacaklardır. DEAŞ’tan PKK’ya, FETÖ’den DHKP/c’ye kadar tüm ihanet şebekelerinin hayır cephesinde yer alması bu korkudandır. Yüce milletimiz 16 Nisan’da evetleriyle bu ihanet odaklarının beklentilerini yok edecek, onları tarihe gömecektir.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim