• Erzurum18 °C
  • Erzincan21 °C
  • Ağrı20 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erzurum Milletvekillini dışarı attılar
12 Temmuz 2018 Perşembe 12:06

Erzurum Milletvekillini dışarı attılar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından gündem yaratacak paylaşımlarda bulundu. Ankara kulisleri İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin yaşadıklarını konuşuyor.

Erzurum Seçimleri- İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü TürkkanTwitter hesabından gündem yaratacak paylaşımlarda bulundu. Türkkan, TEDAŞ Misafirhanesi'nde kalan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin yaşadıklarına sert tepki gösterdi.

İYİ Parti'den gündem yaratacak iddia

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin TEDAŞ Misafirhanesi'nde yaşadıklarına tepki gösterdi.

Türkkan, Twitter mesajında, "Ankara’da TEDAŞ Misafirhanesi’nde kalan Erzurum Milletvekilimiz @NaciCinisli ‘ye bu sabah odayı boşaltması söylenmiş sabah. Neden olarak ta; iYi Partililer’e yer verilmemesi talimatı geldi demişler. Konuyu sormak üzere TEDAŞ Genel Müdürü’nü arayan Milletvekilimiz’e, sekreter hangi partinin milletvekili olduğunu sorup, telefonu bağlamamış. BAAS rejimine geçiyorsunuz derken, biz de bunu kastetmiştik. Milletin devleti değil, parti devletine çok hızlı geçiş yaptınız" ifadelerini kullandı.

İşte Türkkan'ın o tweet'leri;

CHP SAHİP ÇIKTI

"600 milletvekiline yapılmış en büyük hakaret"

Engin Altay, 29 Mart 2018'de kabul edilen 7104 sayılı kanunun 16. maddesinin, "milletvekillerine, kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden ve imkanlarından yararlanma" hükmünü açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Kanun hükmü böyle iken, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin TEDAŞ misafirhanesinden kovulmasını kabul edemediğini ifade eden Altay, "Bu, 600 milletvekiline yapılmış en büyük hakarettir." diye konuştu.

TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz'ın derhal basın açıklaması yapıp olayı kınaması gerektiğini belirten Altay, "Genel Müdürün, kendisini arayan milletvekilinin partisini sordurup, sonra telefona çıkmaması da parlamentoya yapılabilecek en büyük edepsizliktir. Bu edepsizliğin altında Meclis kalırsa, bu Meclise yazıklar olsun. CHP olarak, bu edepsizliğin altında Meclisin kalmaması için her türlü girişim ve çaba içinde olacağız. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'ya, Sayın Bahçeli'ye, HDP eş genel başkanlarına, İYİ Parti Grup Başkanı'na sesleniyorum; bu konuya sessiz kalmak parlamento için utanç vesilesidir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Erzurum Milletvekillini dışarı attılar

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim