• Erzurum1 °C
  • Erzincan8 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara14 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erzurumlu müezzin Fuat Yıldırım, CHP adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu
25 Mart 2023 Cumartesi 11:59

Erzurumlu müezzin Fuat Yıldırım, CHP adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu

'Camide bira içtiler' iddiasını yalanladıktan sonra sürülen Fuat Yıldırım, CHP adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu

Erzurum Seçimleri/ Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın "Camide bira içtiler" açıklamasını yalanlayan ve ardından sürülen Bezmialem Valide Sultan Camii'nin eski müezzini Fuat Yıldırım CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Yıldırım, adaylık sonrası ilk kez konuştu.

Gezi eylemleri sırasında Erdoğan'ın açıklamasını yalanlayan Fuat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adaylığı sonrası açıklamalarda bulundu. "Bizler birbirimizin kurdu değil, birbirimizin yurdu olmaya kararlı ve sabırlıyız" ifadelerini kullanan Yıldırım, " İnsani ve İslami değerlerin dayandığı 2 temel esas var; Biri: Adalet Diğeri ise: Doğruluk ve dürüstlüktür. Bunu arayan ve yaşayanların daima yanında olacağım" dedi.

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP’den aday adayı oldum. İnsani ve İslami değerlerin dayandığı 2 temel esas var; Biri: Adalet Diğeri ise: Doğruluk ve dürüstlüktür.

Bunu arayan ve yaşayanların daima yanında olacağım. Yer ve gök bunlarla ayakta durmaktadır. Kendi yaşamımda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da özellikle bu iki değer hayatımın vazgeçilmezi olarak devam edecektir.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu söylem ve eylemler aynı ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi. Kendilerinin ve çok değerli yol arkadaşlarının en sıkıntılı zamanlarında daima yanımda olmaları, bir insan olarak beni derinden etkiledi.

Adalet ve doğruluk ilkelerinin hayatımızda daima yer bulması için çıktığımız yolda, bu yolu onlarla beraber yürümeye karar verdim. CHP’nin yeni yüzünde herkesin ve her kesimin kucaklanma çabaları halkımızda çok önemli karşılık bulduğu gibi bugün bendenizin de bu kararı vermesinde en önemli etken olmuştur.

Milletimizin her bireyi bugün şefkatle ve adilce kucaklanmayı beklemektedir. Bunlar gerçekte evrensel insani değerler olarak karşımızda durmaktadır."

Ne olmuştu?

Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camii'ne sığınan vatandaşların bira içtiğini iddia etmişti. Bu iddiayı Fuat Yıldırım, "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” sözleriyle yalanlamıştı.

Bu açıklamanın ardından Yıldırım, İstanbul Başakşehir'e bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilmişti.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atamasına itiraz edip dava açan Yıldırım, Karaköy'deki Arap Camii'nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı.

Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, uzun süre böbrek nakli beklemiş ve 2022'de nakil gerçekleşmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim