• Erzurum23 °C
  • Erzincan27 °C
  • Ağrı25 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EYT Federasyonu başkanlığından ayrılan Özüpak, CHP’den aday adayı oldu
03 Nisan 2023 Pazartesi 11:40

EYT Federasyonu başkanlığından ayrılan Özüpak, CHP’den aday adayı oldu

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde CHP'den aday adayı olduğunu açıklayan EYT Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT Federasyonu Genel Başkanlığı’ndan istifa etti.

Erzurum Seçimleri/ EYT yasasının oy kaygısı ile çıkarıldığını belirten Özüpak, “Yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam ettik ama istediğimiz şekilde haklarımızı vermediler” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Gönül Boran Özüpak, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Özüpak, CHP Eyüp İstanbul İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında CHP^'ye milletvekilliği adayı olmak için başvurduğunu duyurdu.Özüpak, "Dik durduk, eğilmedik. İnandığım davamdan asla pes etmedim. Artık bu sözleri milletin kürsüsünden anlatarak mücadeleye devam etme kararı aldım" dedi.

EYT Federasyonu ile birlikte hak mücadelesi yürüttüklerini anımsatan Özüpak, "İşimiz siyaset değil, mücadelemizin çözüm merci siyasetin merkeziydi. Bu kararlı duruşumuz ve yılmadan tarafsızca verdiğimiz mücadelemiz sonunda sonuca eriştik. EYT yasasını çıkarttırdık. Hem de nerelerden nerelere getirerek sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Seçimi kaybetsem de bu işte yokum’ dediği günlerden geldik buralara" ifadelerini kullandı.

Özüpak, "Hem çalışan bir kadın, hem bir anne, hem bir eş olmak ve de tüm bunlarla birlikte bu mücadelenin önderi olmak gerçekten meşakkatli bir süreçti benim için. Ama inandığım davamdan asla pes etmedim. Tüm bunlara rağmen geldiğimiz nokta ortada. Evet çok çaba sarfettik, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam ettik ama istediğimiz şekilde haklarımızı vermediler" dedi.

"EYT YASASI OY KAYGISI İLE ÇIKARILDI"

EYT probleminin çözümünün için verilen mücadelede siyaset yapmadıklarını, buna rağmen muhalif olmakla etiketlendiklerini kaydeden Özüpak, "Aklıselim herkes siyaset yapmadığımızı ama siyaset zemininde mücadele ettiğimizi gördüler. Evet, bir sonuca ulaştık. Ama içimiz hala buruk; çünkü çıkarılan EYT yasasının seçim arifesinde oy kaygısı ile eksik çıkarılmış olan ve çalışma hayatımızda yaşadığımız mağduriyetlerin çözülmediği ortadadır. Bu konuda daha atılacak o kadar çok adım ve söylenecek o kadar çok sözümüz var ki ben de artık bu sözleri milletin kürsüsünden anlatarak mücadeleye devam etme kararı aldım" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim