• Erzurum2 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara18 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ilıcalı, üniversiteli gençlere yeni anayasayı anlatıyor
06 Nisan 2017 Perşembe 11:20

Ilıcalı, üniversiteli gençlere yeni anayasayı anlatıyor

Milletvekili Ilıcalı, üniversiteli gençlere yeni anayasayı anlatıyor

Erzurum Seçimleri- AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmaları kapsamında gençlerle buluşmaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerine 'Neden Evet Demeliyiz?' sorusunu maddelerle anlatan Ilıcalı, 16 Nisan'ın önemine dikkat çekti. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi'nde fakülte fakülte gezerek öğrencilere ve Öğretim Üyelerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor. Milletvekili Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat, Fen, ve Spor Bilimleri Fakültelerinin ardından Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nda da öğrencilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sunumuyla gençlere yeni anayasayı örneklerle anlatan Ilıcalı, yeni sistemle ilgili 'rejim değişiyor' 'tek adamlık geliyor' 'yargı yürütmenin emrine giriyor' gibi iddialarada açıklık getirdi. Parlamenter Sistemde yaşanan sorunlardan yönetimdeki çift başlılığa, siyasi istikrarsızlıklardan ekonomik krizlere kadar mevcut sistemdeki birçok sorunun detaylıca anlatıldığı sunumumun ardından Ilıcalı, samimi bir sohbet eşliğinde öğrencilerin sorularını yanıtladı.
"16 Nisan Türkiye'nin Kavşak Noktası"
16 Nisan'da yapılacak referandumun Türkiye için bir kavşak noktası olduğunu belirten Ilıcalı, "Referandumda vereceğimiz karar ülkemizin geleceği için çok önemli. Türkiye 16 Nisan'da bir kavşaktan geçecek. Bizlerin yapacağı tercihle ya asfalt yola girip tam gaz yolumuza devam edeceğiz yada engellerle, çukurlarla dolu bir yola girip koalisyonlarla, çift başlılıkla, vesayetle ilerlemeye çalışacağız. Sizler yaşınız dolayısıyla koalisyonları hatırlamazsınız ama bizler o dönemde çok büyük zorluklar yaşadık. Sık sık hükümetler değişiyor, büyük projeler bir türlü gerçekleşemiyordu. Çünkü ülkede siyasi istikrar yoktu buna bağlı olarak ekonomik istikrarda olmuyordu ve IMF mahkûmduk. Ülkemize ithal bakanlar öneriyorlardı. Bütün bu yaşadıklarımızın olmaması için, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve itibarının, gücünün artması için vereceğimiz oy çok önemli. 16 Nisan'da ki seçim bir parti olayı değil. Son 14 seneye bakıp değerlendirmeyin, bu 14 senelik istikrarın devam etmesi gerekiyor. Şuan Türkiye'yi bir kavşakta düşünün. Bir tarafta çok hızlı gideceğimiz yüksek standartta bir yol, öbür tarafta engellerle bariyerlerle, darbelerle kaplı bir yol var. " dedi.
Samancı'dan Ilıcalı'ya Teşekkür
Sunumun ardından, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Hocası Prof. Dr. Osman Samancı, Milletvekili Ilıcalı'ya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili bilgilendirmesi için teşekkür ederek "Sunumlarda demokrasiyi savunurken demokratik tutumlar sergilemekte çok önemli. Mesela otokratik tavırlar tutumlar dinleyicileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Demokratik bir düzeni istiyoruz derken isteme şeklinizin bile demokratik olması lazım ki dinleyen topluluk etkilensin. Tabi siz üniversite hocası olduğunuz için bu dengeyi kurabiliyorsunuz. Genç nesil beden diline, tavırlara, duruşa, sorulan sorulara verilen cevabı çok önemsiyor. Sizin konuşmanızda şunu fark ettim sınır koymadınız, hitap ettiğiniz grupla bütünleştiniz. Üniversite hocası olmanız, öğrencilerin dilinden anlamanız ve sempatik olmanız çok önemli. Diğer türlü olunca kırıcı olunabiliyor. Öğrencilerimiz, üniversite hocası olmanız nedeniyle sunum teknikleri açısından da faydalandılar. Olay sadece bir siyasi mesaj değil, bir ders, bilimsel bir yaklaşım şeklinde oldu. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim