• Erzurum2 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP'den AK Parti yöneticilerine 'ittifak' tepkisi!
23 Eylül 2018 Pazar 16:58

MHP'den AK Parti yöneticilerine 'ittifak' tepkisi!

TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan, "Cumhur İttifakı'nın üzülerek söylüyorum bazı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tarafından tam kavrandığı noktasında endişelerimiz var" dedi.

Erzurum Güncel- TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Cumhur İttifakı'nın üzülerek söylüyorum bazı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tarafından tam kavrandığı noktasında endişelerimiz var" dedi. Celal Adan, partisinin Sultangazi İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği ‘Ülkede ve ülküde birlik gecesi' programına katıldı. MHP'nin pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunacağı af teklifinin Türkiye'nin bir problemi olduğunu savunan Adan, şunları söyledi: 

'HAPİSHANE KAPASİTESİ TUTUKLU SAYISINI TAŞIMIYOR'... "MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız Bey çok kapsamlı, Türkiye'nin bir problemini ortaya koydu. Bu problemin çözülmesi lazım. Hapishanelerde hükümlü, tutuklu sayısı 250 binin üzerinde. Dolayısıyla sunulan teklif yasalaşırsa 160 bin kişi bu aftan yararlanacak. Belli sıkıntılar var. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik sıkıntılar var. Bunlardan dolayı mağdur olmuş vatandaşlarımızın bir an önce hürriyetlerine kavuşması doğru bir olaydır. O bakımdan inşallah hayırlı olur."

ONLAR BU AFFIN DIŞINDALAR... "Bu mesele sadece bir siyasi partinin meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Hapishanede insanlar sırt sırta yatmaktadırlar. Hapishanelerin kapasitesi tutuklu sayısını taşımamaktadır. O bakımdan belli suçlar hariç özellikle çocuklara tacizde bulunanlar, çocuklara haksızlık yapanlar, kadın cinayetlerine öncülük yapanlar, cinayet işleyenler, FETÖ'cüler, PKK'lılar bu affın dışındadır. Sadece sosyal sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş, hata yapmış vatandaşlarımızın hürriyetlerine kavuşması noktasında MHP'nin ortaya koyduğu iradeye inanıyorum ki bütün siyasi partilerde destek verecektir..."

İDAM TEKLİFİ GELİRSE DESTEKLERİZ... Zaman zaman idamın gündeme getirilerek tartışıldığını ifade eden TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, idam teklifinin meclise sunulması halinde partisinin bu teklifi de destekleyeceğini belirtti.

 

ÖMER ÇELİK'İN SÖZLERİ... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "AK Parti her yerde seçimlere girecektir. Her ilçede aday çıkaracak şekilde partimiz çalışmalarını yürütüyor. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil" şeklindeki ifadelerine de değinen Celal Adan, şunları söyledi: 

CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR... "Cumhur İttifakı'nın üzülerek söylüyorum bazı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tarafından tam kavrandığı noktasında endişelerimiz var. Zaman zaman partilerini bağlamamakla birlikte yaptıkları açıklamalarla Cumhur İttifakı'nı kavrayamadıklarını görüyoruz. Bundan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Cumhur İttifakı Türkiye'nin menfaati ile ilgili bir ittifaktır. Cumhur İttifakı Türkiye'nin birlik, beraberlik ittifakıdır. Cumhur İttifakı Türkiye'ye yapılacak olan saldırılara karşı kurulmuş bir ittifaktır. Cumhur İttifak'ı Türk devleti, Türk milleti için kurulmuş bir ittifaktır.

İKİLİ ZİRVEDEN ÇIKACAK KARAR... "Dolayısıyla bu ittifakı zaman zaman klasik siyaset tarifleriyle tarif edenlerin bu işi kavramadıkları ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu meseleyi görüştüklerinde milletimizi rahatlatan bir kararın çıkacağından endişe etmiyorum. Çünkü Cumhur ittifakı devam etmelidir. Bu yerel seçimlere bizim bakış tarzımız, Cumhur ittifakının zarar görmeyeceği bir süreç olarak tarif edilmekte. Bu da doğrudur.

ÖMER ÇELİK VE NUMAN KURTULMUŞ'UN 'AKILLARINA GELDİĞİ GİBİ ... " O bakımdan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sözcülerinin meseleyi kavrayarak, analiz ederek, MHP'nin ne söylediğini kavrayarak açıklama yapmalarında fayda var. Sadece Ömer Çelik'in değil, zaman zaman Numan Kurtulmuş'un da yaptığı açıklamalar var. Akıllarına geldiği gibi konuşmaları son derece yanlış."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim