• Erzurum2 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP'li vekil eylem çağrısı yaptı!
03 Eylül 2018 Pazartesi 15:02

MHP'li vekil eylem çağrısı yaptı!

Karadeniz Bölgesi'nin başlıca geçim kaynağı olan fındık fiyatının açıklanmaması MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt duruma tepki gösterdi ve Ordu ile Giresunlu üreticileri mitinge çağırdı. Enginyurt, eyleme Bahçeli'nin de destek verdiğini duyurdu.

Erzurum Seçimleri- Karadeniz Bölgesinde fındık toplama işlemi bitti, satışlar da başladı. Ancak, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden hala fiyat açıklanmadı. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuyla ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı. Sosyal medya hesabından vatandaşı eyleme çağıran Enginyurt ''Cumhur ittifakı falan diyenler, şimdi zamanı değil diyenler. Yok, öyle yağma, şimdi meydan zamanı. Millet perişan mı olsun isteniyor?” dedi. Enginyurt, eylem çağrısı yaptıktan sonra MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü. Ardından da sosyal medya hesabından eyleme Bahçeli'nin de destek verdiğini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 15 Ağustos'tan önce fındık fiyatının açıklayacağını belirttiğini hatırlatan Enginyurt, 31 Ağustos'ta “Fındık fiyatları Cuma akşamına kadar açıklanacak dediniz, Cumartesi yapacağımız mitingi nezaketen iptal ettik. Sabrımız taşıyor, Hükümet siz olsanız da, sokaklar bizim. Halep uzaksa, Ferrero şurada. Ses ver Hükümet” diyerek tepkisini gösterdi.

CUMHUR İTTİFAKI FALAN DİYENLER…
Enginyurt sosyal medyadan da miting çağrısı yaptı ve “Fındık işi Ferrero'ya teslim edildi gibi. Ordu ve Giresun halkı hazır olun. Fındık mitingi için meydana inme zamanı geldi. Cumhur ittifakı falan diyenler, şimdi zamanı değil diyenler. Şimdi tam zamanı. Her şeye zam yapıldı, fındık Ferrero'ya bırakıldı. Yok, öyle yağma, şimdi meydan zamanı. Fındık fiyatları bugün açıklanmazsa, Cumartesi günü Altınordu Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapacağım. Ordu ve Giresun halkına açık davetimdir. Bütün halkımızı Cumhuriyet meydanına bekliyorum. Fındık, Ferrero'ya teslim edilemez. Bütün Milletvekilleri sizi de bekliyorum” dedi.

Enginyurt büyük yankı uyandıran eylem çağrısı sonrası MHP lideri Bahçeli ile görüştüğünü ve eyleme destek aldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından Bahçeli ile yan yana fotoğrafını "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendiyi ziyaret ederek, Cumartesi günü Ordu Cumhuriyet meydanında yapacağımız basın açıklamasının bilgisini verdik. Ordu ve Giresun halkına, bütün fındık üreticilerine selâmları var. Varolasın Liderim." notuyla paylaştı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim