• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara1 °C
  • İstanbul8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MSB'den Ümit Özdağ'ın iddialarına sert yanıt
21 Ağustos 2018 Salı 11:55

MSB'den Ümit Özdağ'ın iddialarına sert yanıt

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın Cem TV'de katıldığı Kral Çıplak programında TSK'ya yönelik başlattığı algı operasyonlarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

Erzurum Seçimleri- İYİ Partili Ümit Özdağ Cem TV'de katıldığı Kral Çıplak programında iddialarda bulunmuştu. Özdağ TBMM'ye soru önergesinde bulunacağı konuya dair, "Kara Harp Okulu'nda cuma namazını hangi tarikatın imamı kıldıracak diye öğrenciler arasında kavga çıkmış ve konu Genelkurmay'a kadar gitmiş" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, bir televizyon kanalında çıkan, Kara Harp Okulunda bazı yapılanmaların olduğuna ilişkin iddiaları yaptığı açıklamayla yalanladı.

Bakanlığın resmi internet sayfasında yapılan açıklamada, "Özel bir televizyon kanalında, 19 Ağustos 2018 tarihinde Kara Harp Okulunda birtakım yapılanmaların olduğuna dair gerçek dışı ve mesnetsiz bazı iddialarda bulunulmuştur." ifadesine yer verildi.  

Kara Harp Okulunda görev yapan tüm personel ile Harbiyelilerin ibadet etme ihtiyacını karşılamak maksadıyla, eskiden olduğu gibi bugün de okul bünyesinde cami ve mescitlerin bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Söz konusu ibadethanelerde imamlık ve müezzinlik vazifeleri vatani görevlerini er olarak yapan personel tarafından yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, imamlık, müezzinlik veya benzeri bir konuda Harbiyeliler arasında tartışma yaşandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Birbirlerine silah arkadaşlığı, vatan ve bayrak sevgisiyle bağlı subay adayları yetiştiren Harp Okullarımız ilim ve irfan yuvaları olarak görevlerine devam etmektedir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim