• Erzurum24 °C
  • Erzincan27 °C
  • Ağrı26 °C
  • Ankara23 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sinan Ateş cinayeti dosyasında adı geçmişti: Yeniden milletvekili adayı gösterildi
07 Nisan 2023 Cuma 12:35

Sinan Ateş cinayeti dosyasında adı geçmişti: Yeniden milletvekili adayı gösterildi

Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, seçilme ihtimali çok düşük olan Mersin 4. sıra adaylığına kaydırıldı.

Erzurum Seçimleri// Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'i öldüren tetikçiyi kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş'ı evinde sakladığı öne sürülen Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, seçilme ihtimali çok düşük olan Mersin 4. sıra adaylığına kaydırıldı. Kılavuz yaptığı ilk açıklamada, "Milletvekili adaylarımızın vatanımıza, milletimize, davamıza ve Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. dönem Milletvekili Seçimleri aday listesi açıklandı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP’nin 28’inci dönem milletvekili aday listesinde yeniden yer aldı. Kılavuz MHP’nin listesinde Mersin’de 4’üncü sıradan aday olarak gösterildi. Kılavuz 2018 seçimlerinde Mersin’den birinci sırada aday gösterilmişti. MHP bir önceki genel seçimde Mersin’den iki milletvekili kazanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesinden önce konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı'yı kaçırmakla suçlanan tutuklu sanıklardan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. Demirbaş’ın Kılavuz’un da oluğu evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanağın "kaybolduğu” ortaya çıkmıştı.

13 milletvekili bulunan Mersin'den son seçimde vekilliklerin 4'ünü AKP 3'ünü CHP, 2'sini HDP, 2'sini ise İyi Parti kazanmıştı.

Kılavuz, Mersin 4. sıradan aday gösterilirken Şahin Gürz, İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday oldu.

'Bahçeli'nin asil listesindeyim' demişti

Aynı zamanda Haliç Üniversitesi 'Rektör Danışmanı' da olan Gürz’ün 'Sarallar' suç örgütünü devreye koyarak yağma suçunu işlettirdiği iddia edilmişti. 'Zorla alıkoyma' ve 'yağma' suçunun işlenmesine sebep olmakla suçlanan Gürz, savcılık ifadesinde, “Haliç Üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Devlet Bahçeli’nin asil listesindeyim" demişti.

'Bahçeli’nin asil listesindeyim' demişti! 'Sarallar' operasyonunda tutuklanan Şahin Gürz, MHP'den milletvekili adayı oldu

KILAVUZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Olcay Kılavuz sosyal medya hesabından şunları söyledi:
"Liderimiz Sn Devlet Bahçeli Bey’in takdir ve tensipleriyle 28.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde MHP Mersin Milletvekili adayı olan tüm dava arkadaşlarımıza tebriklerimi sunuyorum. Milletvekili adaylarımızın vatanımıza, milletimize, davamıza ve Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum.

Cenab-ı Allah yâr ve yardımcımız olsun. Liderimiz Sn Devlet Bahçeli Bey’in, kutlu davamızın, fedakar ve cefakar teşkilatımızın dün, bugün ve yarın emrinde ve hizmetindeyiz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim