• Erzurum-3 °C
  • Erzincan2 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarıkdaroğlu'nun önü açılıyor!
27 Haziran 2018 Çarşamba 12:31

Tarıkdaroğlu'nun önü açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni hüküme, Meclis dışındaki isimlerden oluşacak... Milletvekili seçilen mevcut bakanların yeni bakanlar kurulunda da yer alabilmesi için kulislerde konuşulan bomba iddia.

Erzurum Güncel-  SEÇİMLERİN ardından cevabı en çok merak edilen şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı hükümette kimlerin bakan olacağı konusu. Başbakan Binali Yıldırım ve mevcut bakanlardan tekrar milletvekili seçilenler yeni kabinede yer alacak mı? Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne göre bakanlar kurulu üyelerinin Meclis dışındaki isimlerden kurulması gerekiyor. Bu haliyle mevcut bakanlardan yeniden milletvekili olanların yeniden bakan olmalarının önü kapalı görünüyor. Ancak kulislerde Başbakan Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile  bazı bakanların yeniden bakanlık koltuğuna oturması için çok çarpıcı bir formül konuşuluyor. AK Parti kulislerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni görevinin ne olacağıyla ilgili farklı iddialar da dolaşmaya devam ediyor.

SONUÇ KESİNLEŞMEDEN VEKİLLİKTEN İSTİFA MI EDECEKLER? AK Parti kulislerini yakından takip edenlerin başında gelen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Milletvekili seçilmiş mevcut bakanlar için YSK kararına bağlı olmak üzere yeni bir formül aranıyor. Buna göre: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Milletvekili Kesin Listelerini açıklamadan önce yeniden milletvekili seçilen bazı bakanlar milletvekilliğinden istifa ederek yerlerini listede kendilerinden sonraki isimlere bırakacaklar ve yeniden bakanlık koltuğuna oturacaklar... Tabii ki bunun uygulanır olup olmadığı YSK'nın kararına bağlı olacak.

CUMHUR BAŞKANININ ÖNÜNDE ERZURUM'DAN İKİ İSİM VAR...

Ankara kulislerine göre, İstifa ettirilecek isimler arasında Erzurum'dan Ak Partiden iki isimde bulunuyor. Bunlardan biri Başbakan Yandımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Eski Emniyet Genel müdürü Selami Altınok. YSK'nın kararı doğrumltusunda  bu iki isimden birinin istifa etmesi halinde AK Parti 5. sıra milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu, otomotikmen Milletvekili oluyor. 

Kaynak: Başbakan ve bazı bakanlar vekillikten istifa edip...

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim