• Erzurum8 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tuğrul Türkeş uyardı: Türkiye bir iki seneye...
01 Haziran 2018 Cuma 12:29

Tuğrul Türkeş uyardı: Türkiye bir iki seneye...

MHP'den ayrılıp AK Parti'ye katılan Tuğrul Türkeş, 24 Haziran'daki seçimlerde hem Erdoğan'a hem de AK Parti'ye oy verilmesi için çağrı yaparken "Yoksa bu iş amacına ulaşmaz. O zaman da Türkiye bir iki seneye tekrar seçime gider" dedi.

Erzurum Seçimleri - Tuğrul Türkeş, MHP ile yapılan ittifakın seçimden sonra devam etmeyeceğini söyledi. Türkeş, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net'te soruları yanıtladı.

1 Kasım seçimleri öncesi MHP'den ayrılarak seçim AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş, eski genel başkanı Devlet Bahçeli'nin ısrarlı af çağrısını şu ifadelerle değerlendirdi: ''Demirtaş ağır cezada yargılanırken aday gösterdiler şimdi dilekçe veriyorlar tahliye olsun diye. Savcılık bir suç tespit etmiş ve bir yargılama var." 

Türkeş ''İnsanları sokağa davet eden, ki bu ağır bir suç şiddete davet etmiş bundan yargılanan bir adamı, onca adam varken o partide, cumhurbaşkanı adayı çıkartıp, sokağa salalım diyorsanız o zaman bunları da salalım diyor Bahçeli'' diyerek sözlerine devam etti.

'BU İŞ AMACINA ULAŞMAZ'
''Seçimden sonra iki parti arasında ittifak sürmeyecek'' diyen Tuğrul Türkeş ''Sayın Bahçeli bunu meydanlarda söylüyor'' diye konuştu. Türkeş "Hem Cumhurbaşkanı'na hem de AK Parti'ye oy vermek lazım. Yoksa bu iş amacına ulaşmaz. O zaman da Türkiye bir iki seneye tekrar seçime gider'' yorumunda bulundu.

 

SEÇİMDEN SONRA YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLUR MU? 
"Seçimden sonra yeni bir çözüm süreci olur mu" sorusuna Türkeş, "Anayasa'da değişiklik yaptığımızda cumhurbaşkanlığı sisteminde kısmı değişiklik yapıldı. Türkiye'de siyasi görüşü, inancı, felsefesi ne olursa olsun herkesin birey olarak kendisini bulabileceği yeni anayasal çerçeveyi ortaya koymamız lazım. Onu yaptığınız taktirde birey bazında yapıda 'kökenim, inancım, mezhebim neyim varsa ben bütün bunlarla Türk vatandaşıyım' böyle bir anayasal tarif. Bölge ile ilgili yapısal olarak binaları yapmak çok kolay. Zor görünüyor ama çatır çatır yapılıyor. Gönülleri yapmak çok zor. O kısmı çok zor" dedi.

'MHP İLE OLMAZ KARDEŞİM DİYENLER KENDİLERİNE PRİM ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR' 
Türkeş, "Güneydoğu'nun rehabilitasyonu ile ilgili o bölgeden birçok insandan 'Doğru karar verilmiştir' şeklinde tebrik, onayı ben kulaklarımla duydum. Güneydoğu'da halk çok bilinçli. Bölgenin barışı, huzuru, sükunu olacaksa bu ülkeyi sevenlerle daha iyi yapılacağını biliyor. 'Bu işten bize bir kar çıkar mı?' diye Kürtçülük yapan çevrelerin 'MHP ile olmaz kardeşim, Güneydoğu'dan oy alınmaz' diyenler, kendilerine prim çıkarmaya çalışanlardır" dedi.

'KİM BAYILA BAYILA OHAL İLAN EDER ALLAH AŞKINA?'
OHAL ile ilgili Türkeş, "MGK toplantısına giriyorsunuz burada hiçbirini konuşamayacağımız bilgi olay geliyor, oradan tavsiye kararı çıkıyor, hükümete gidiyor, hükümet de uzatalım diyor. Uzatılıyor. FETÖ darbe girişimi nedeniyle ve diğer terör örgütleri ile mücadelede bir zorunluluk çıktı ortaya. Kim bayıla bayıla OHAL ilan eder ki? Kim ister Allah aşkına? Önünüze öyle bilgi ve belgeler geliyor ki ozaman bu devam etsin demek zorunda kalıyorsunuz. OHAL'in siyasi olarak sağladığı olumlu bir şey yok" ifadesini kullandı.

'AKŞENER'İN ÜSLÜUBU 'HANIM SİYASETÇİ' ÜSLÜBU DEĞİL'
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Meral Akşener'e ilişkin Türkeş, "Uzun zamandır tanıyorum. Hanımların siyasette olmasından yanayım. Üslubu bir 'Hanım siyasetçi' üslubu değil. Siyasetten götürmek değil katmak lazım. Söylemde yeni hiçbir şey yok. Neden bir siyasi parti çıkmıştır, demek ki halk diğer muhalefet partilerini yeterli bulmamıştır. Yeni siyasi partiler çıkmıştır. Yeni bir şeyler söylemen lazım" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim